Nieuwsbericht

Morele opsteker voor DIOK

In de wetenschap dat het zich niet geplaatst had voor de play-offs om het landskampioenschap ontving DIOK dit weekend de nog ongeslagen koploper RC Hilversum. DIOK kon dus vrijuit spelen en dat was terug te zien in het spel. Er zat vechtlust en plezier in en er was ruimte om wat dingen uit te proberen. De 17-46 score in het voordeel van Hilversum mocht geen verrassing zijn, maar DIOK kan trots zijn op het vertoonde spel en zal vol vertrouwen toewerken naar deel twee van de competitie.

DIOK coach Robert Broers moest een aantal kunstgrepen uithalen om een vol team in het veld te krijgen, maar met de multi-inzetbare Wilnus Versteijnen op 10 en gelegenheidsfullback Nick Gordijn had DIOK toch een prima team binnen de lijnen. Hilversum wist al snel hun wingers in stelling te brengen en binnen 12 minuten stond er een 0-10 score op het bord.

Halverwege de eerste helft kwam DIOK vanuit een fantastisch uitgevoerde line-out op de 22m van Hilversum dan toch dichterbij. Daar waar Hilversum verwachtte dat de bal naar een springer zou gaan, ging de bal naar de op snelheid inlopende Ruben Niggebrugge. Vanuit zijn offload kon captain Ross Bennie Coulson scoren. Wing Kyle Barr schoot daar heel keurig nog 2 punten bij en zo kwam DIOK terug tot 7-10. Hilversum deed echter meteen iets terug en met twee try’s in korte tijd liepen zij uit tot 7-22 bij rust. Toch had het weinig gescheeld of de marge was kleiner geweest, want DIOK kwam nog een aantal keer dicht bij een try vanuit een serie penalty’s kort voor de tryline.

Aan het begin van de tweede helft zag het Leidse publiek weer een dominant Hilversum, al verdedigde DIOK met man en macht om de schade te beperken, terwijl het ondertussen bleef loeren op kansjes voor eigen succes. DIOK was weliswaar sterker in de voorwaartsen maar had veel moeite met de snelle backs van Hilversum, die twee keer kort na elkaar wisten te scoren waardoor de score uitliep naar 7-34. Een sterke fase van DIOK volgde waarin scrum-half Benjamin Garcia excelleerde met een paar mooie breaks en snelle spelhervattingen. Tien minuten voor tijd kreeg DIOK eindelijk loon naar werken, toen diezelfde Benjamin Garcia vanuit een snel genomen penalty de 12-34 scoorde. In de slotfase kreeg DIOK nog twee try’s om de oren, maar het slokakkoord was gelukkig weer voor DIOK.  Terwijl het op eigen tryline onder druk stond, durfde DIOK het aan om de bal te spelen, waarna het vanuit een aantal penalty’s wist op te rukken tot ver op Hilversumse helft. Benjamin Garcia reageerde snel toen DIOK een free-kick kreeg in de scrum, en na een wijde pass naar buiten weet Frank Nijenhuis de tryline te vinden: 17-46. Dat werd meteen de eindstand.

Een morele opsteker voor het team van DIOK dat de regerend landskampioen stevig partij heeft kunnen geven. Dat geeft vertrouwen richting de tweede helft van de competitie, waarin DIOK met de onderste zes teams uit de eerste fase van de competitie moet strijden tegen degradatie.

Op de foto van Els Barnas: een try van DIOK tegen Hilversum in de maak.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.