Nieuwsbericht

ZPB nu de baas over De Zijl

De Zijl Zwemsport bleef vorige week in de bekercompetitie nog eenvoudig overeind tegen ZPB. Zaterdag slaagden de Leidenaars er niet in dat kunststukje te herhalen. ZPB won in zwembad De Zijl met 9-12.

De Leidenaars eindigden door het puntenverlies de drieluik met ZPB enigszins in mineur. Natuurlijk was de plaatsing voor de halve finale van de beker een flinke opsteker, maar De Zijl had de opmars in de competitie ook met plezier voortgezet. De Zijl Zwemsport bekleedt op de ranglijst de zevende positie met vijftien punten uit elf duels.

De bezoekers, met oud-international Matthijs de Bruijn in een hoofdrol, schoten nu wel met scherp en namen voor het verstrijken van de tweede periode een voorschot op de zege door op een 2-7 voorsprong te komen. In het tweede gedeelte kwam de thuisploeg nog flink opzetten (9-11), maar een zege bleef buiten bereik.

De Zijl Zwemsport - ZPB H&L Productions 9-12
Periodestanden: 1-2, 1-5, 4-2, 3-3
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Omar Qachach, Thijs Versluis, Bart Turk, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn, Roeland Spijker en Dino van Vendeloo.

BRON: LEIDSCH DAGBLAD

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.