Nieuwsbericht

ZVL zet eerste stap naar landstitel

De eerste klap is een daalder waard. Dat ging eerder op bij ZZ Leiden in het basketball. Maar geldt ook voor de vrouwen van ZVL, die in de play-offs om de landstitel de negenvoudig landskampioen GZC Donk met 10-7 naar huis stuurden. Stand in de best-of-3 is dus nu 1-0.

De vrouwen uit Gouda kenden een droomstart, want zij waren de eersten die de collectieve nervositeit in treffers konden omzetten. In het eerste kwart liep Donk weg naar maar liefst 0-4 toen Vivian Sevenich namens de thuisploeg eindelijk wat kon terug doen.

In de tweede periode krabbelde ZVL via de treffers van Marianne de Groot en Hanneke Slagter langzaam maar zeer gestaag op. De aansluiting werd gevonden door een eigen goal van Harriet Cabout, die een schot van Iefke van Belkum van richting veranderde en een treffer van Britt van Dam: 5-6 bij de rust. Donk werd toen al goed verdedigd, wat zich in de tweede helft doorzette. Donk zou 18 minuten lang niet meer scoren.

Marloes Cabout, die tegen haar zusjes Harriet en Mieke speelde, maakte hoogstpersoonlijk gelijk uit een prachtige pass van Ilse Koolhaas (6-6), waarop Koolhaas, Maud Megens, Iefke van Belkum en nogmaals Koolhaas het begrip 'erop en erover' erg strak uitvoerden. Het werd 10-6, waarna de laatste treffer van Donk geen pijn meer deed.

Zaterdag om 16 uur is de return in het Groenhovenbad in Gouda, waar ZVL voor het eerst in haar bestaan de landstitel kan veroveren.

ZVL - Widex GZC Donk 10-7 (1-4, 4-2, 3-0, 2-1).
Scores ZVL: Ilse Koolhaas 2, Iefke van Belkum 2, Vivian Sevenich, Marianne de Groot, Hanneke Slagter, Britt van Dam, Marloes Cabout en Maud Megens.
(beide treffers van Van Belkum en het doelpunt van Megens via een speelster van GZC Donk)