Nieuwsbericht

Vertrouwen even zoek bij DIOK

Na de 10-19 nederlaag tegen RC Waterland kan DIOK de play-offs om het landskampioenschap uit het hoofd zetten. In plaats daarvan kan DIOK zich opmaken voor de strijd tegen degradatie en zal het tegelijkertijd verder willen bouwen aan de selectie richting komend seizoen.

DIOK begon nog sterk aan de wedstrijd en rukte vanuit een driving maul uit de line-out op de tryline op tot Waterlandse tryline. De beloning in de vorm van een try bleef echter uit, een penalty wegens holding maakte een einde aan de scoringskant. Daarna nam Waterland het initiatief. Vanuit een serie line-outs begon Waterland op de 22m van DIOK aan een aanval. De eerste tackle werd gemist in de daaropvolgende ruck hield DIOK weliswaar zijn discipline, maar dat gaf de Waterlandse scrum-half net dat gaatje wat nodig was om de tryline te bereiken: 0-7. Niet veel later was het wederom de nummer 9 van Waterland die een score inleidde. Vanuit een scrum op 30m werd de DIOK defensie met een simpele schijnbeweging op het verkeerde been gezet, een offload verder en Waterland wist voor de tweede maal te scoren: 0-14.

Hoewel DIOK daarna onder druk bleef staan, was het niet alleen kommer en kwel aan Leidse kant; de gebroeders Niggebrugge zorgden met zijn tweeën voor een prachtige aanval die bijna de gehele lengte van het veld besloeg. Nr. 8 Ruben Niggebrugge brak los vanuit de eigen scrum op 5m, wist wonderwel uit de tackle de bal mee te geven aan zijn rondkomende broertje David die als een razende doorstootte tot in de 22m van de tegenstander. Jammer genoeg werd zijn opmars daar gestuit en werd DIOK een ruck later ook nog eens afgefloten voor holding. Er volgden nog een aantal mooie aanvallen van DIOK met goed support- en offloadspel, maar de overtuiging om te scoren ontbrak in het team. Tegelijkertijd had DIOK last van het eigen onnauwkeurig kicken vanuit de penalty’s; in plaats van vele meters terreinwinst, leidden drie penalty’s op rij juist tot balverlies, waarna DIOK weer hard aan de bak moest om de verloren meters weer terug te winnen. In het restant van de eerste helft lukte het DIOK dan ook niet om de 0-14 te verkleinen.

Aan het begin van de tweede helft kwam DIOK alsnog sterk terug tot 10-14. Tot tweemaal toe was prop Robin Moenen de aangever. Eerst brak hij los langs de linker zijlijn, waarna Mike van der Vlist vanuit zijn offload kon scoren. Niet veel later was het diezelfde Robin Moenen die als aangever fungeerde. Na een line-out op 22m volgde een aanval over blind en wist winger Josse Hoeksema– ondanks de inspanningen van drie verdedigers – wel raad met de offload van Robin Moenen: try! De hoek voor de conversie was ook nu te lastig, maar met 10-14 leek DIOK de aansluiting weer te hebben gevonden. Dertien minuten voor tijd viel alsnog het doek voor DIOK, toen Waterland met een aanval van zijlijn naar zijlijn een overlap wist te creëren en uit te spelen. De 10-19 betekende meteen de eindstand.

DIOK kan nog twee keer vol aan de bak in de eerste fase van de competitie. Over twee weken ontvangt DIOK de ongeslagen koploper Hilversum, maar eerst wacht nog de derby tegen de Bassets uit Sassenheim. Zij verloren die weekend weliswaar kansloos met 47-5 van koploper Hilversum, maar staan momenteel wel hoger op de ranglijst dan DIOK.

Op de foto van Els Barnas: Josse Hoeksema

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.