Nieuwsbericht

De Zijl naar halve finales beker

De mannen van De Zijl hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. In het eigen zwembad werd ZPB uit Barendrecht met 10-6 verslagen en dat was ruim voldoende na het gelijke spel (11-11) van vrijdag in de eerste (uit)wedstrijd.

In de eerste helft was het spannend. Via Tom Nederland op 6 seconden van het einde was er een krappe voorsprong na het eerste kwart: 3-2. Die was er bij de rust nog steeds. Via een strafworp van Sebastiaan Goed werd het vlak voor de onderbreking 5-4.

In het derde kwart waren de doelpunten duur. Alleen Roeland Spijker vond een keer het net: 6-4.

In de laatste periode werd de spanning snel gebroken. Tom Nederend en Jasper Haasnoot scoorden voor de Leidse ploeg, die daarna de 8-4 voorsprong keurig verdedigde. Beide ploegen scoorden in de slotfase nog twee keer, waardoor het verschil van vier doelpunten op het scorebord bleef staan.

Vrijdagavond, in het Inge de Bruinbad van Barendrecht, nam De Zijl in de eerste periode een voorsprong, maar kon die niet vasthouden in de wedstrijd, die grotendeels in evenwicht was.

ZPB H&L Productions - De Zijl Zwemsport 11-11
Periodestanden: 1-3, 5-3, 2-3, 3-2
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2, Roeland Spijker 2, Sebastiaan Goed 2, Menno Dalmijn 2, Dino van Vendeloo, Bart Turk en Omar Qachach.

De Zijl Zwemsport - ZPB H&L Productions 10-6
Periodestanden: 3-2, 2-2, 1-0, 4-2
Doelpunten De Zijl: volgen z.s.m.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.