Nieuwsbericht

ZZ-Aris ontbrandt pas in vierde kwart

Drie kwarten lang was het midweekse duel tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Aris Leeuwarden een slaapverwekkende vertoning. Pas in het laatste deel kwam er wat vuur in de wedstrijd. Van 44-39 na dertig minuten werd het nog 72-65, een normale uitslag voor een dergelijk duel.

Jon Lee, de nieuwe point guard, mocht in zijn eerste thuiswedstrijd starten. Hij had dat afgedwongen met zijn spel afgelopen zaterdag in Den Bosch. De kleine Amerikaan had echter moeite om in zijn ritme te komen en zou pas laat in de wedstrijd gaan scoren, onder andere via twee driepunters.

Hij kwam daardoor toch nog in de dubbele cijfers. 12 punten en daarnaast 4 rebounds, 3 assists en 3 steals. Zijn landgenoot Daviyon Draper werd met 19 punten topscorer in de wedstrijd en had ook nog eens 8 rebounds. Dat zijn cijfers waarmee je thuis kunt komen. Draper moest uiteraard ook wennen in Leiden, maar lijkt nu zijn draai te hebben gevonden.

Dwars door het povere spel van de eerste drie kwarten heen viel één statistiek op. ZZ Leiden maakte alle vrije worpen en zou dat blijven doen, waardoor er aan het einde een prachtige 15 op 15 op het statsformulier stond. Dat was een stuk beter dan Aris, dat acht punten liet liggen op de zogenoemde 'charity stripe'.

Een ander positief punt is dat Floris Versteeg weer wat minuten kon maken na zijn schouderblessure. Belangrijk voor ZZ Leiden, want de kern is smal en dus moet er worden uitgekeken dat er geen roofbouw wordt gepleegd op de belangrijkste mannen.

Komende zaterdag speelt ZZ Leiden in Weert tegen BSW. Een week later komt Donar Groningen naar de Vijf Meihal voor wat een kraker kan worden, maar wat in elk geval een revanche zal moeten zijn voor de eerder dit seizoen geleden beschamende nederlaag (80-42) in Groningen.

ZZ Leiden-Aris Leeuwarden 72-65 (16-15, 14-15, 14-9 en 28-26).
Scores Leiden: Draper 19 (8 reb), Koenis 16 (12 reb), Lee 12 (3 ast, 3 stl), Kherrazi 10, Jansen 8 (6 ast) en Voorn 7. Topscorers Aris: Osaikwuwuomwan 15 (11 reb), Marshall 14 en Lufile 13

Op de foto van Richard Koolen: Thomas Koenis, die tegen Aris een double-double had met 16 punten en 12 rebounds.