Nieuwsbericht

ZVL Hawabo wint eerste Europese duel

ZVL Hawabo is goed gestart in het toernooi om de Europa Cup. In Porto, waar de eerste ronde wordt gespeeld, won de Leidse ploeg met 7-16 van Fluvia Porto, de thuisploeg dus. Het zal de komende dagen tegen een Italiaanse en een Russische tegenstander vast moeilijker worden, maar de derde plaats - nodig om de tweede ronde te bereiken - lonkt.

ZVL Hawabo zette al snel de toon. Via Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking, weer Joustra en twee keer Malissa van Rijn kwam er een tussenstand op het bord van 2-5 en uiteindelijk 3-5 na de eerste acht minuten. Ook in de andere perioden was de Nederlandse kampioen de bovenliggende partij. Bij de rust was de wedstrijd in feite beslist, nadat Van Rijn, Rozanne Voorvelt, Iefke van Belkum (2) en Marianne de Groot voor ZVL hadden gescoord: 4-10.

Twee keer drie doelpunten in de twee kwarten na de rust zorgden ervoor dat het gat tussen beide ploegen gehandhaafd bleef: 7-16.

Zaterdag twee keer het uur van de waarheid voor de Leidse ploeg. 's Morgen wordt er gespeeld tegen het Italiaanse Bogliasco en 's avonds tegen de Russische favoriet Khanty.

Fluvia Porto-ZVL Hawabo 7-16 (3-5, 1-5, 1-3 en 2-3).
Scores ZVL: Van Rijn 4, Sleeking 3, Van Belkum 3, Joustra 2, De Groot 2, Voorvelt en Cabout.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.