Nieuwsbericht

Kazeem Nasiru fenomenaal

Scylla heeft een juweel in handen. Zelfs de tegenstanders legden zich er dit weekend bij neer: Kazeem Nasiru is een nieuw fenomeen binnen de Nederlandse tafeltenniswereld. In het Scylla Tafeltenniscentrum genoot het publiek zondag voor de zoveelste keer van een ongenaakbare Nasiru. Dat hij tegen Smash ’70 ongeslagen bleef was gezien zijn vorm van de laatste weken niet eens meer verwonderlijk. De manier waarop hij zijn partijen won was echter van een klasse die in Nederland nog maar weinig te zien is geweest.

De broers Martijn en Boris de Vries waren niet opgewassen tegen het geweld van Nasiru. Met machteloze blikken naar de kant moesten ze zich gewonnen geven zonder ook maar enig ogenblik uitzicht te hebben gehad op een goede afloop. Wat ze ook probeerden, kort serveren, lang serveren, op de backhand of op de forehand, ingehouden spelen of juist volop aanvallen: Aanvallen werden gepareerd of soms eenvoudig snoeihard overgenomen. Het publiek in het Scylla Tafeltenniscentrum genoot van het geboden spel.

Voor het thuisspelende Scylla was het jammer dat het Gerard Bakker jr. en Olivier Altenburg niet mee konden in het kielzog van Nasiru. Bakker was nog het dichtst bij een overwinning. Tegen Boris de Vries kwam hij met 2-1 voor, maar daarna was het kruit verschoten. Altenburg wist tegen de sterke Michel de Boer ook nog een game te pakken, maar was in de overige games toch vrij kansloos. Het resultaat was een 2-4 nederlaag. Een tegenvaller, maar na afloop overheerste bij het publiek toch het enthousiasme over het vertoonde spel van kopman Nasiru. Ondanks de nederlaag blijft Scylla vierde en dus volop in de strijd voor plaatsing voor de playoffs van de eredivisie.

De goede stemming in Leiden was ook zeker het gevolg van de uitstekende overwinning die de vrouwen van Scylla boekten tegen SKF. Op de ranglijst stonden de bezoekers boven Scylla, maar daar was in de wedstrijd weinig van te merken. Scylla ging furieus van start.

Na een eenvoudige overwinning van Marlotte Staps op Kapo Yu volgde een zeer knappe en zwaarbevochten overwinning van Marie Depuydt op Jasminka Oeij. In een mooie partij die over de volle vijf games ging wist Depuydt de winst uiteindelijk met 14-12 binnen te slepen. Wat volgde was de sensatie van de dag. Esmee van Marwijk, jeugdspeelster en dit jaar debuterend in de eredivisie, won van de tot nu toe ongeslagen Brenda Vonk. Ook hier werd de wedstrijd pas na vijf games beslist, maar in de laatste game was van Marwijk oppermachtig. Met 11-4 zette ze Scylla op 3-0.

Na de pauze ging het nog even door. Staps haalde haar tweede overwinning binnen tegen Oeij. Daarna was het echter toch SKF dat terugkwam via overwinningen van Yu en Vonk op respectievelijk van Marwijk en Depuydt. Door de 4-2 overwinning blijft Scylla  vierde in de eredivisie, met net als de mannen volop uitzicht op plaatsing voor de playoffs. Alle reden om vol optimisme naar de rest van het seizoen uit te kijken.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.