Nieuwsbericht

DIOK grijpt weer mis

In de derby tegen Haagsche Rugby Club heeft DIOK wederom nét naast de winstpunten gegrepen. DIOK gaf in de slotfase een penalty weg, waardoor het de minimale 15-16 voorsprong in rook zag opgaan. HRC schoot de penalty raak en trok zo met 18-16 de winst naar zich toe.

Tijdens de afgelopen interlandperiode kwam alleen DIOK-speler Leon Koenen in actie voor Oranje (met winst tegen Oekraīne en Moldavië als resultaat). De rest van DIOK kon in alle rust toewerken naar de derby met HRC. DIOK kreeg meteen een aantal penalty’s tegen en waar de eerste poging nog strandde, ging de tweede Haagsche penalty wél raak: 3-0. Na een ogenschijnlijk zware blessure aan Haagsche kant werd het restant van de eerste helft voortgezet op het tweede veld, en hoewel dat een overgang naar kunstgras betekende, kwam DIOK ineens beter in de wedstrijd. Twee rake penalty’s voor DIOK en er stond niet veel later een 3-6 stand op het bord. DIOK bleef aandringen en bivakkeerde lang net voor de Haagsche tryline, maar het beslissende gaatje werd maar niet gevonden. Daar waar DIOK niet tot scoren kwam, lukte dat HRC wel. Uit een snelle tegenaanval werd het 10-6 en voor rust volgde uit een scrum op 5 meter voor de Leidse tryline nog een Haagsche try. Ruststand: 15-6.

DIOK moest nu komen en dat lukte! Uit een rake penalty werd het 15-9 en even later was daar zelfs de voorsprong voor DIOK. Een serie pick en go’s van de DIOK-voorwaartsen net voor de lijn resulteerde in een verdiende try. Ook de conversie ging raak en zo had DIOK ineens een minieme voorsprong 15-16. Hoe klein de voorsprong ook was, er was DIOK alles aan gelegen om deze voorsprong de laatste twintig minuten vast te houden en waar mogelijk uit te breiden.

Dat leek even te gaan lukken, want DIOK kwam gevaarlijk dicht bij een nieuwe score. Maar nee, het was de bezoekers niet gegeven. DIOK gaf vlak voor tijd op de 22 meter een penalty weg, die HRC feilloos binnen schoot. Eindstand: 18-16. Zuur voor DIOK dat door de nederlaag ook nog eens zakt naar plek 10 op de ranglijst. Het wordt nu een bijna onmogelijke opgave om in de resterende drie wedstrijden alsnog een plek in de play-offs veilig te stellen. Dan moet DIOK allereerst zien te winnen van RC Waterland uit Purmerend, dat volgende week in Leiden op bezoek komt.

Op de foto van Els Barnas: David Niggebrugge in actie namens DIOK

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.