Nieuwsbericht

ZVL Hawabo wint nipt in Ede

ZVL Hawabo heeft bij Polar Bears in Ede op het nippertje gewonnen. Het werd uitendelijk 9-10. De Leidse ploeg kwam met 6-10 voor, maar gaf de zege nog bijna uit handen.

De bezoekers pakten direct het initiatief met een 1-3 voorsprong, maar hadden tot begin vierde periode nodig om echt een gat te slaan. Kitty Lynn Joustra (2x) en Marianne de Groot schoten ZVL Hawabo naar 6-10. De thuisploeg maakte met nog 2:30 min op de klok de 9-10, maar daar bleef het bij.

Aanstaande woensdag vertrekt ZVL Hawabo naar Porto voor de Euro League. Daar vecht de ploeg in een poule met thuisploeg Fluvial, Bogliasco, Ugra Khanty en GZC DONK voor een plek in de volgende ronde. De eerste drie gaan door.

Polar Bears – ZVL Hawabo 9-10
Periodestanden: 3-3, 1-2, 2-2, 3-3.
Doelpunten ZVL: Kitty Lynn Joustra 4, Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 3.

De Zijl
De mannen van De Zijl klommen op naar de zesde plaats in de eredivisie. De ploeg van coach Ron van der Harst won in Bilthoven met 8-11 van BZC Brandenburg. Acht spelers verzorgden de productie van de Leidse ploeg. Bart Turk was het succesvolst met drie treffers.

BZC Brandenburg - De Zijl Zwemsport 8-11
Periodestanden: 2-0, 1-4, 3-4, 2-1.
Doelpunten De Zijl: Bart Turk 3, Thijs Versluis 2, Stan van Ruiten, Sebastiaan Goed, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn, Roeland Spijker en Tom Nederend.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.