Nieuwsbericht

ZVL Hawabo wint nipt in Ede

ZVL Hawabo heeft bij Polar Bears in Ede op het nippertje gewonnen. Het werd uitendelijk 9-10. De Leidse ploeg kwam met 6-10 voor, maar gaf de zege nog bijna uit handen.

De bezoekers pakten direct het initiatief met een 1-3 voorsprong, maar hadden tot begin vierde periode nodig om echt een gat te slaan. Kitty Lynn Joustra (2x) en Marianne de Groot schoten ZVL Hawabo naar 6-10. De thuisploeg maakte met nog 2:30 min op de klok de 9-10, maar daar bleef het bij.

Aanstaande woensdag vertrekt ZVL Hawabo naar Porto voor de Euro League. Daar vecht de ploeg in een poule met thuisploeg Fluvial, Bogliasco, Ugra Khanty en GZC DONK voor een plek in de volgende ronde. De eerste drie gaan door.

Polar Bears – ZVL Hawabo 9-10
Periodestanden: 3-3, 1-2, 2-2, 3-3.
Doelpunten ZVL: Kitty Lynn Joustra 4, Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 3.

De Zijl
De mannen van De Zijl klommen op naar de zesde plaats in de eredivisie. De ploeg van coach Ron van der Harst won in Bilthoven met 8-11 van BZC Brandenburg. Acht spelers verzorgden de productie van de Leidse ploeg. Bart Turk was het succesvolst met drie treffers.

BZC Brandenburg - De Zijl Zwemsport 8-11
Periodestanden: 2-0, 1-4, 3-4, 2-1.
Doelpunten De Zijl: Bart Turk 3, Thijs Versluis 2, Stan van Ruiten, Sebastiaan Goed, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn, Roeland Spijker en Tom Nederend.