Nieuwsbericht

Topper UZSC-ZVL Hawabo gelijk

Na zaterdag met speels gemak over De Ham te zijn heengelopen (na een eerste periode van 6-0 werd het tenslotte 19-6 tegen de hekkensluiter), stond zondagavond in Utrecht het serieuze werk in de agenda voor de vrouwen van ZVL Hawabo. In de Domstad was koploper UZSC de tegenstander en dat werd een spectaculair duel met een zo mogelijk nog spectaculairder einde. Een winnaar kwam er niet. Het werd uiteindelijk 10-10.

Maar tot letterlijk de laatste seconde leken de punten in Utrecht te blijven. Echter, in die laatste tel van de wedstrijd was daar ‘natuurlijk’ Iefke van Belkum (foto), die toch nog de 10-10 op het bord zette, een uitslag waarmee ZVL Hawabo ‘kon leven’, al had er meer ingezeten.

De Leidse ploeg had namelijk vrijwel de hele wedstrijd een voorsprong. Voor thuisploeg UZSC waren slechts twee keer de cijfers positief, bij 6-5 en bij 10-9. ZVL Hawabo begon furieus en knalde, alsof het een van de ‘kleintjes’ uit de eredivisie betrof onmiddellijk naar een 0-3 voorsprong via doelpunten van Iefke van Belkum en twee van Brigitte Sleeking.

ZVL Hawabo kon lang teren op die vroege voorsprong. Het werd wel 3-3, maar Kitty Lynn Joustra en Marianne de Groot zorgden weer voor wat lucht: 3-5. UZSC scoorde daarna een paar keer kort achter elkaar en kwam bij 6-5 voor het eerst aan de leiding in de wedstrijd. Het was echter een situatie, waarmee ZVL wel kon omgaan. Malissa van Rijn en Marian ne de Groot (twee, waarvan de laatste uit een strafworp) zetten 6-8 op het scorebord.

Die voorsprong moest vervolgens nog acht minuten worden verdedigd. Dat lukte aanvankelijk wel (7-9), maar toen kreeg UZSC de overhand en leek voor de winst te gaan met drie doelpunten op rij. De laatste leek goed voor de winst, maar de Utrechtse vrouwen hadden buiten Iefke van Belkum gerekend. De beste Nederlandse waterpoloster ooit heeft nooit veel tijd nodig om te scoren. En nu al helemaal niet. Precies één seconde….

ZVL-Hawabo - De Ham 19-6
Periodestanden: 6-0, 3-1, 6-2, 4-3
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 6, Malissa van Rijn 3, Brigitte Sleeking 3, Marloes Cabout 2, Brenda Weber 2, Kitty Lynn Joustra 2, Danique Gras.

UZSC – ZVL Hawabo 10-10
Periodestanden: 1-2, 3-2, 3-3, 4-2
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 2, Brigitte Sleeking 2, Malissa van Rijn 2, Kitty Lynn Joustra

De Zijl

De mannen van De Zijl zijn op weg naar een stevige positie in de middenmoot van de eredivisie. Het dal van de eerste competitieweken is verlaten en twee prima overwinningen op Polar Bears (13-8) en GZC Donk (8-6) betekenen voorlopig een plek bij de ploegen, die helemaal aan het einde van de rit via de playoffs gaan strijden om het hoogste.

De Zijl Zwemsport – Polar Bears: 13-8 
Periodestanden: 3-2, 1-1, 3-3, 6-2
Doelpunten De Zijl: Thijs Versluis 3, Menno Dalmijn 3, Roeland Spijker 2, Omar Qachach 2, Sebastiaan Goed, Dino Vendeloo en Tom Nederend 1. 

De Zijl Zwemsport – Widex GZC Donk 8-6
Periodestanden: 0-1, 2-1, 4-2, 2-2.
Doelpunten De Zijl: Dino van Vendeloo 2, Menno Dalmijn 2, Roeland Spijker, Sebastiaan Goed, Thijs Versluis en Bart Turk.