Nieuwsbericht

Topper UZSC-ZVL Hawabo gelijk

Na zaterdag met speels gemak over De Ham te zijn heengelopen (na een eerste periode van 6-0 werd het tenslotte 19-6 tegen de hekkensluiter), stond zondagavond in Utrecht het serieuze werk in de agenda voor de vrouwen van ZVL Hawabo. In de Domstad was koploper UZSC de tegenstander en dat werd een spectaculair duel met een zo mogelijk nog spectaculairder einde. Een winnaar kwam er niet. Het werd uiteindelijk 10-10.

Maar tot letterlijk de laatste seconde leken de punten in Utrecht te blijven. Echter, in die laatste tel van de wedstrijd was daar ‘natuurlijk’ Iefke van Belkum (foto), die toch nog de 10-10 op het bord zette, een uitslag waarmee ZVL Hawabo ‘kon leven’, al had er meer ingezeten.

De Leidse ploeg had namelijk vrijwel de hele wedstrijd een voorsprong. Voor thuisploeg UZSC waren slechts twee keer de cijfers positief, bij 6-5 en bij 10-9. ZVL Hawabo begon furieus en knalde, alsof het een van de ‘kleintjes’ uit de eredivisie betrof onmiddellijk naar een 0-3 voorsprong via doelpunten van Iefke van Belkum en twee van Brigitte Sleeking.

ZVL Hawabo kon lang teren op die vroege voorsprong. Het werd wel 3-3, maar Kitty Lynn Joustra en Marianne de Groot zorgden weer voor wat lucht: 3-5. UZSC scoorde daarna een paar keer kort achter elkaar en kwam bij 6-5 voor het eerst aan de leiding in de wedstrijd. Het was echter een situatie, waarmee ZVL wel kon omgaan. Malissa van Rijn en Marian ne de Groot (twee, waarvan de laatste uit een strafworp) zetten 6-8 op het scorebord.

Die voorsprong moest vervolgens nog acht minuten worden verdedigd. Dat lukte aanvankelijk wel (7-9), maar toen kreeg UZSC de overhand en leek voor de winst te gaan met drie doelpunten op rij. De laatste leek goed voor de winst, maar de Utrechtse vrouwen hadden buiten Iefke van Belkum gerekend. De beste Nederlandse waterpoloster ooit heeft nooit veel tijd nodig om te scoren. En nu al helemaal niet. Precies één seconde….

ZVL-Hawabo - De Ham 19-6
Periodestanden: 6-0, 3-1, 6-2, 4-3
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 6, Malissa van Rijn 3, Brigitte Sleeking 3, Marloes Cabout 2, Brenda Weber 2, Kitty Lynn Joustra 2, Danique Gras.

UZSC – ZVL Hawabo 10-10
Periodestanden: 1-2, 3-2, 3-3, 4-2
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 2, Brigitte Sleeking 2, Malissa van Rijn 2, Kitty Lynn Joustra

De Zijl

De mannen van De Zijl zijn op weg naar een stevige positie in de middenmoot van de eredivisie. Het dal van de eerste competitieweken is verlaten en twee prima overwinningen op Polar Bears (13-8) en GZC Donk (8-6) betekenen voorlopig een plek bij de ploegen, die helemaal aan het einde van de rit via de playoffs gaan strijden om het hoogste.

De Zijl Zwemsport – Polar Bears: 13-8 
Periodestanden: 3-2, 1-1, 3-3, 6-2
Doelpunten De Zijl: Thijs Versluis 3, Menno Dalmijn 3, Roeland Spijker 2, Omar Qachach 2, Sebastiaan Goed, Dino Vendeloo en Tom Nederend 1. 

De Zijl Zwemsport – Widex GZC Donk 8-6
Periodestanden: 0-1, 2-1, 4-2, 2-2.
Doelpunten De Zijl: Dino van Vendeloo 2, Menno Dalmijn 2, Roeland Spijker, Sebastiaan Goed, Thijs Versluis en Bart Turk.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.