Nieuwsbericht

Superzondag voor Scylla

In het Scylla Tafeltenniscentrum was het zondag goed toeven. Zowel de mannen als de vrouwen van Scylla streden voor de playoffs van de eredivisietafeltennis, en beide teams deden het uitstekend.

Tegen de heersende Nederlands kampioen, Enjoy & Deploy, was het bij de mannen Kazeem Nasiru die het thuispubliek op de banken kreeg. Tot deze zondag waren Borna Kovac en Martin Khatchanov ongeslagen, maar beiden moesten hun meerdere erkennen in een ontketende Nasiru. Tegen Kovacs had de Nigeriaan er wel vijf games voor nodig waarbij de laatste game met 11-9 werd binnengehaald. Kovacs had niet alleen weinig kijk op de service van Nasiru, maar liet zich ook in het verdere spel overbluffen door diens fanatieke en aanvallende spel.

Ook Khatchanov leek onder de indruk. In tegenstelling tot Kovacs leek hij echter niet de veerkracht te hebben om er een echte wedstrijd van te maken. Na de eerste game nog met 11-6 te winnen liet hij zich in de daarop volgende games eenvoudig wegzetten. Met name de laatste game wekte verbazing. Khatchanov, toch een van de smaakmakers van deze competitie, leek geen moment nog in een overwinning te geloven en gaf de partij min of meer weg. Door de twee overwinningen van Nasiru hing een sensatie in de lucht. Gerard Bakker jr. kon echter tegen Stephan Tromer net niet doordrukken, terwijl hij tegen Kovac op snelheid geklopt werd. Joey Boekkooi had eveneens weinig kans tegen Khatchanov, maar tegen Tromer was de Leidenaar in de slotpartij van de dag uitstekend bij de les. Zonder zijn tegenstander een game te gunnen haalde hij zo het welverdiende 3-3 gelijkspel binnen. Een prestatie van formaat.

Vrouwen

De vrouwen van Scylla hadden ondertussen op de tafel ernaast weinig moeite met TTV Lybrae Heerlen. Dat was ook wel nodig, want een dag eerder verloor het team nog met 5-1 van regerend Nederlands kampioen Dozy Den Helder. Verrassend was toen nog het verlies van Kim Vermaas (foto) tegen Shuohan Men.

In Leiden was Vermaas beter bij de les. Vooral haar partij tegen Yun Zhang was van grote klasse. In de beslissende vijfde game stond Vermaas nog even op achterstand maar na een tussensprint wist ze de winst met 11-8 zeker te stellen. Tegen Laura van Oppen was het verschil eenvoudig te groot om van een echte wedstrijd te spreken.

Ook Marie Depuydt bleef knap ongeslagen met winst op Rianne Strik en Oppen. Dat Marlotte Staps van Zhang verloor was geen schande. Ook hier werd de wedstrijd pas in de beslissende vijfde game beslist, ditmaal echter in het nadeel van Scylla. Omdat Staps wel de slotpartij tegen Strik wist te winnen werd het toch nog een mooie 5-1 overwinning. Een opsteker voor de Leidse ploeg die daarmee de vierde plek overnam van Heerlen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.