Nieuwsbericht

Dubbele zege voor ZVL Hawabo

ZVL-Hawabo staat na dit dubbele speelweekend nog slechts één punt achter op koploper UZSC uit Utrecht. De Leidse ploeg boekte zelf twee ruime overwinningen en zag concurrenten UZSC en Widex/GZC Donk punten verspelen.

De late zaterdagavondwedstrijd tegen het stugge De Zaan in Zaandam eindigde in een knappe 4-11 overwinning. Na 2-2 in de eerste periode liep ZVL-Hawabo gestaag uit naar 3-7, 3-8 en uiteindelijk dus 4-11. Brigitte Sleeking werd topscorer met 3 goals.

Zondagmiddag kwam nummer vier Polar Bears op bezoek en tot halverwege de wedstrijd  bleven de bezoekers bij: 3-3. In de derde periode accelereerde de thuisploeg (6-1) en viel de wedstrijd in het slot. De laatste periode was voor de statistieken: 13-6. Iefke van Belkum was topscorer met vijf goals. Marianne de Groot (foto) maakte er vier.

ZV De Zaan - ZVL-Hawabo 4-11
Periodestanden: 2-2, 1-5, 0-1, 1-3
Doelpunten ZVL: Brigitte Sleeking 3, Malissa van Rijn 2, Iefke van Belkum 2, Marianne de Groot, Kitty Lynn Joustra, Chrissie Thomlinson en Brenda Weber.

ZVL-Hawabo – Polar Bears 13-6
Periodestanden: 2-1, 1-2, 6-1, 4-2
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 5, Marianne de Groot 4, Brigitte Sleeking, Marloes Cabout, Rozanne Voorvelt en Malissa van Rijn.

De Zijl

De mannen van De Zijl speelden drie kwarten een gelijk opgaande wedstrijd bij Het Ravijn in Nijverdal. De kwarten één twee en vier eindigden alle drie in 2-2. De beslissing viel in het derde kwart dat door de thuisploeg werd gewonnen met 3-1. Alles opgeteld betekende dat een nederlaag voor de Leidse ploeg: 9-7.

Eerder in de week speelde De Zijl tegen het nationale talententeam, dat in de eredivisie onder de naam KNZB JTT uitkomt en midweeks de wedstrijden afwerkt, omdat de spelers ook bij hun eigen club spelen. Een echte tegenstander is het niet voor de meeste ploegen. Ook niet voor De Zijl, dat met een 1-16 overwinning terugkeerde uit de Zeister bossen.

Het Ravijn - De Zijl Zwemsport 9-7
Periodestanden: 2-2, 2-2, 3-1, 2-2
Doelpunten De Zijl: Menno Dalmijn 2, Roeland Spijker 2, Dino van Vendeloo, Tom Nederend en Omar Qachach.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.