Nieuwsbericht

DIOK kan voorsprong niet vasthouden

Tegen koploper HRC heeft DIOK dit weekend niet voor een verrassing kunnen zorgen. Na een goed begin van de wedstrijd, waarin DIOK zelfs op een 5-0 voorsprong kwam, moest DIOK alsnog de overwinning aan HRC laten: 8-24.
DIOK kan voorsprong niet vasthouden

De club wilde er dit weekend hoe dan ook wat moois van maken in deze derby tegen de Haagsche Rugby Club. Zo werd het publiek getrakteerd op een heus voorprogramma; een stadsderby tussen een combiteam van DIOK 2 en 3 tegen de Leidse studenten van LSRG. Tegen de tijd dat DIOK – HRC begon, zat de stemming er dan ook al goed in bij het Leidse publiek. Het sowieso druk langs de zijlijn, want DIOK-internationals Vincent Grimbergen, Tjebbe Jehee, Thom de Ruiter en een handvol andere spelers moesten geblesseerd toekijken. Hun vervangers, een aantal jonge debutanten die doorgeschoven waren uit het tweede, verweerden zich kranig tegen de koploper.

Met debutanten Joris Bonarius op de wing en Mark van As op de tweede rij in de basis begon DIOK uitstekend aan de wedstrijd. DIOK kwam na zo’n twintig minuten op een 5-0 voorsprong via een try van winger Nick Gordijn. HRC deed tien minuten later wat terug en scoorde ook op slag van rust nog een try. Inmiddels had DIOK zijn flanker Andre Baya het veld zien verlaten met een hoofdwond, maar desondanks bleef de schade op het scorebord bij rust nog beperkt tot 5-10. Dat ging zeker niet onaardig voor DIOK.

Ook in de tweede helft was het DIOK dat als eerste voor actie zorgde. Leon Koenen schoot een penalty-kick raak en verkleinde daarmee de achterstand tot 8-10. Zou DIOK voor een stunt kunnen zorgen? Heel even leek het daar op, maar HRC maakte een einde aan die droom door binnen een kwartier twee try’s inclusief conversies te scoren. Inmiddels was ook debutant Fabio Bouriche ingevallen, maar het team had geen antwoord meer klaar en kon niets anders doen dan te blijven strijden tot het laatste fluitsignaal. In de slotfase werd er niet meer gescoord, en dus moest DIOK met 8-24 de overwinning laten aan HRC, dat zich inmiddels kan opmaken voor de finale om het landskampioenschap. Tegenstander van HRC in die finale zal RC Hilversum zijn, dat volgende week eerst nog op bezoek komt bij DIOK.

DIOK wil die wedstrijd tegen Hilversum en de slotwedstrijd tegen RC ’t Gooi nog winnen om zo mogelijk toch weer door te schuiven naar plek 3 op de ranglijst. In de vorige ontmoeting met Hilversum verloor DIOK weliswaar nog met 34-22, maar DIOK kende toen zo’n sterk slotoffensief dat iedereen gelooft dat er komend weekend in de thuiswedstrijd meer te halen valt.

Op de FOTO VAN ELS BARNAS: DIOK-debutant Joris Bonarius is actie tegen koploper HRC.

Stand Ereklasse                        
HRC 9-47
Hilversum 9-35
Dukes 9-26
DIOK 8-20
Castricum 9-16
't Gooi 8-04

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.