Nieuwsbericht

Nieuwe point guard ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Jonathan Michael Lee aangetrokken als vervanger van de geblesseerde Cashmere Wright. De 26-jarige Amerikaan is de beoogde floorleader van het team van coach Paul Vervaeck. De 1.88 meter lange spelverdeler kwam afgelopen seizoen uit voor het Griekse SEFA Arkadikos.

Lee (geboren 20 juni 1990) bracht zijn collegetijd door aan de universiteit van Northeastern. In de laatste drie seizoenen scoorde hij constant in de dubbele cijfers, maar wist daarnaast zijn medespelers goed te vinden. In zijn laatste seizoen was hij gemiddeld goed voor 13.8 punten, 4.4 rebounds, 4.0 assists en 1.8 steals. Het leverde hem een invitatie van de Boston Celtics op om aan pre-draft kamp mee te doen. Lee werd in zijn laatste seizoen opgenomen in het All Tournament Team van de Colonial Athletic Association.

In het seizoen 2013/2014 kwam Lee uit voor het Oostenrijkse Allianz Swans Gmunden. Als startende guard noteerde hij daar gemiddeld 14.1 punten, 4.1 rebounds, 4.8 assists en 1.0 steal. Met zijn team bereikte Lee de bekerfinale. Van eurobasket.com kreeg hij een eervolle vermelding voor het All Austrian League Team.

Zijn volgende stop was Litouwen. Bij BC Siauliai tekende hij in de Litouwse competitie voor 11.3 punten, 3.5 rebounds, 4.0 assists en 1.3 steals. Tevens kwam hij met de club zes keer in actie voor de EuroChallenge. Daarin was hij goed voor 8.8 punten, 2.8 rebounds, 3.0 assists en 1.2 steals.

In januari van dit jaar tekende Lee bij SEFA Arkadikos, een ploeg die in Griekenland op het hoogste niveau uitkomt. Lee werd daar gehaald als startende spelverdeler. In dertien wedstrijden kwam hij tot 4.8 punten, 2.1 rebounds en 2.3 assists.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Lee voor de rest van het seizoen aangetrokken. Het papierwerk om hem zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen is al in gang gezet. Lee komt maandag 14 november in Nederland aan.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.