Nieuwsbericht

Weer gelijkspel voor Scylla

In de strijd voor plaatsing voor de playoffs van de eredivisie tafeltennis gingen de mannen van Scylla zaterdag op bezoek bij Westa. Het werd een boeiende strijd die uiteindelijk resulteerde in een gelijkspel waar vooral de Limburgers niets over te klagen hadden. Drie keer kropen ze door het oog van de naald om alsnog als overwinnaar uit de strijd te komen.

Voor de Leidenaars was Olivier Altenburg was het meest ongelukkig. Hij zag zijn goede spel tegen zowel Qiang Liu en Rino Alberts niet beloond. Beide keren kwam het aan op een beslissende vijfde game, en beide keren moest Altenburg zijn tegenstander feliciteren. Hetzelfde overkwam Gerard Bakker jr. tegen Albers. Met het beste spel moest de routinier toch toezien hoe zijn tegenstander het geluk aan zijn zijde had. Met Erik Agamyan had de ervaren Bakker weinig moeite.

Gelukkig voor de Leidse ploeg was kopman Kazeem Nasiru (foto) net als vorige week goed bij de les. Na Agamyan moeiteloos opzij gezet te hebben wist de Leidse kopman – geholpen door zijn gevarieerde service – ook van Liu te winnen. Scylla kon niet tevreden zijn met de 3-3. Toch keek het team alweer vol optimisme naar de komende wedstrijden. Altenburg vertolkte het toenemende zelfvertrouwen binnen het team: “We hebben helaas in uitwedstrijden nog iets te vaak met minimaal verschil partijen verloren. Maar al deze teams komen  nog op bezoek in Leiden. Laten we thuis maar vlammen, dat kan er zo van een team als Westa met 5-1 of zelfs 6-0 gewonnen worden. We zitten op het goede pad en worden met de week sterker. Nu nog even doorzetten en dan zitten de playoffs er zeker in.”

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.