Nieuwsbericht

ZVL-Hawabo klimt naar derde plaats

ZVL-Hawabo is dankzij een 12-7 thuiszege op Het Ravijn opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. De achterstand op de koplopers UZSC en Widex/GZC Donk bedraagt drie punten.

De Leidse vrouwen hadden wat opstartproblemen tegen Het Ravijn (3-3 eerste periode), maar in periode 2 draaide de ploeg van Tim van der Meer als vanouds. Het werd dat kwart liefst 7-1, met onder andere vier goals op rij van Iefke van Belkum (foto). Zij is, net als keepster Jalou Vanhelsuwé, weer hersteld van de ziekte van Pfeiffer.

In de derde periode was de storm over en kwam ZVL-Hawabo helemaal niet tot scoren (0-2). De slotperiode was weer voor de thuisploeg, die de eindstand bepaalde op 12-7.

ZVL-Hawabo – Het Ravijn 12-7
Periodestanden: 3-3, 7-1, 0-2, 2-1
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 6, Malissa van Rijn 3, Marianne de Groot, Kitty Lynn Joustra en Annabel Goudriaan.

De Zijl

Bij de mannen van De Zijl was er hoop op de tweede seizoenoverwinning. Tegenstander Schuurman BZC was onlangs al een keer in Leiden, toen voor de eerste van twee bekerwedstrijden. De winst van De Zijl toen werd een dag later in Borculo keurig verdedigd en zo plaatste De Zijl zich voor de volgende ronde van de KNZB-beker.

Winnen van BZC behoorde dus tot de mogelijkheden, hoewel het bij De Zijl deze competitie nog niet echt wil vlotten. Er werd pas één keer gewonnen. En daar bleef het vooralsnog bij, want BZC nam revanche voor de bekernederlaag en won nu met 4-8.

In de eerste helft ging het gelijk op: 0-0 en 3-3. Maar na de rust stokte de productie bij de Leidenaars, die nog maar één keer zouden scoren. Het derde kwart werd met 0-3 gewonnen door BZC, dat die marge niet meer prijs gaf in het laatste stuk van de wedstrijd: 4-8.  

De Zijl Zwemsport – Schuurman BZC 4-8
Periodestanden: 0-0, 3-3, 0-3, 1-2
Doelpunten De Zijl: Bart Turk 2, Stan van Ruiten en Tom Nederend.