Nieuwsbericht

ZVL-Hawabo klimt naar derde plaats

ZVL-Hawabo is dankzij een 12-7 thuiszege op Het Ravijn opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. De achterstand op de koplopers UZSC en Widex/GZC Donk bedraagt drie punten.

De Leidse vrouwen hadden wat opstartproblemen tegen Het Ravijn (3-3 eerste periode), maar in periode 2 draaide de ploeg van Tim van der Meer als vanouds. Het werd dat kwart liefst 7-1, met onder andere vier goals op rij van Iefke van Belkum (foto). Zij is, net als keepster Jalou Vanhelsuwé, weer hersteld van de ziekte van Pfeiffer.

In de derde periode was de storm over en kwam ZVL-Hawabo helemaal niet tot scoren (0-2). De slotperiode was weer voor de thuisploeg, die de eindstand bepaalde op 12-7.

ZVL-Hawabo – Het Ravijn 12-7
Periodestanden: 3-3, 7-1, 0-2, 2-1
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 6, Malissa van Rijn 3, Marianne de Groot, Kitty Lynn Joustra en Annabel Goudriaan.

De Zijl

Bij de mannen van De Zijl was er hoop op de tweede seizoenoverwinning. Tegenstander Schuurman BZC was onlangs al een keer in Leiden, toen voor de eerste van twee bekerwedstrijden. De winst van De Zijl toen werd een dag later in Borculo keurig verdedigd en zo plaatste De Zijl zich voor de volgende ronde van de KNZB-beker.

Winnen van BZC behoorde dus tot de mogelijkheden, hoewel het bij De Zijl deze competitie nog niet echt wil vlotten. Er werd pas één keer gewonnen. En daar bleef het vooralsnog bij, want BZC nam revanche voor de bekernederlaag en won nu met 4-8.

In de eerste helft ging het gelijk op: 0-0 en 3-3. Maar na de rust stokte de productie bij de Leidenaars, die nog maar één keer zouden scoren. Het derde kwart werd met 0-3 gewonnen door BZC, dat die marge niet meer prijs gaf in het laatste stuk van de wedstrijd: 4-8.  

De Zijl Zwemsport – Schuurman BZC 4-8
Periodestanden: 0-0, 3-3, 0-3, 1-2
Doelpunten De Zijl: Bart Turk 2, Stan van Ruiten en Tom Nederend.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.