Nieuwsbericht

ZZ neemt afscheid van Wright

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kan dit seizoen geen beroep meer doen op Cashmere Wright. De 26-jarige Amerikaan liep in de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden een zware knieblessure op. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is bezig om op zo kort mogelijke termijn een vervanger voor Wright aan te trekken.

De 1.83 meter lange Wright kwam vorig jaar november naar Zorg en Zekerheid Leiden. De Amerikaan, die in het seizoen 2013/2014 nog furore maakte met het Groningse Donar, werd na afloop van het vorige seizoen door de fans gekozen in het ZZ Leiden All*Decade Second Team.

Wright was afgelopen seizoen in 16 competitiewedstrijden goed voor gemiddeld 11.9 punten, 2.3 rebounds, 3.0 assists en 1.25 steals. Zijn beste prestatie leverde hij in de vijfde wedstrijd van de play-offs tegen Donar. Wright tekende toen voor 21 punten. Dit seizoen bleef zijn inbreng beperkt tot drie wedstrijden. Daarin kwam Wright tot gemiddeld 11.7 punten, 2.7 rebounds, 4.3 assists en 3.0 steals.

Wright liep zijn blessure op in de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Op korte termijn zal hij naar Amerika terugkeren om daar aan zijn revalidatie te gaan werken.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.