Nieuwsbericht

LSG stunt tegen koploper Sissa

In de landelijke meesterklasse deed schaakclub LSG IntelliMagic goede zaken door met minimale cijfers koploper Sissa in het Leidse denksportcentrum de baas te blijven: 5½-4½.

,,Deze wedstrijd kon alle kanten op, want beide teams waren opgekomen in hun sterkste samenstelling’’, aldus LSG-captain Folkert-Jan Geertsma. ,,De Groningers hebben een team met drie sterke grootmeesters en veel jong talent. De gemiddelde leeftijd van dit team is nog geen 20 jaar.”

Geertsma zag zijn ploeg desondanks gelijk opgaan. Op het topbord hielden Predrag Nikolic en de sterke Duitse grootmeester Matthias Bluebaum elkaar in evenwicht (remise), waarna het 14-jarige LSG-talent Casper Schoppen eveneens een halfje binnenbracht. Toen Mark van der Werf verloor van de jonge grootmeester Jorden van Foreest, werd vrijwel gelijktijdig de score in evenwicht gebracht door een winstpartij van Rudy van Wessel. Aan de kant van Groningen waren er dit keer vier sterke Duitse spelers ingehuurd, maar die waren slechts goed voor één winstpartij (Eelke Wiersma verloor) en drie magere remises.

In een zenuwslopende slotfase zaten na vijf speeluren bij een 4-4 stand alleen nog Edwin van Haastert en de Duitse meester in Leidse dienst Jan Sprenger aan de borden. Toen Van Haastert het 15-jarige talent Lucas van Foreest versloeg en Sprenger met een zogenaamde ’dolle toren’ actie de remise veiligstelde bleven beide matchpunten in Leiden.

BRON: Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.