Nieuwsbericht

LSG stunt tegen koploper Sissa

In de landelijke meesterklasse deed schaakclub LSG IntelliMagic goede zaken door met minimale cijfers koploper Sissa in het Leidse denksportcentrum de baas te blijven: 5½-4½.

,,Deze wedstrijd kon alle kanten op, want beide teams waren opgekomen in hun sterkste samenstelling’’, aldus LSG-captain Folkert-Jan Geertsma. ,,De Groningers hebben een team met drie sterke grootmeesters en veel jong talent. De gemiddelde leeftijd van dit team is nog geen 20 jaar.”

Geertsma zag zijn ploeg desondanks gelijk opgaan. Op het topbord hielden Predrag Nikolic en de sterke Duitse grootmeester Matthias Bluebaum elkaar in evenwicht (remise), waarna het 14-jarige LSG-talent Casper Schoppen eveneens een halfje binnenbracht. Toen Mark van der Werf verloor van de jonge grootmeester Jorden van Foreest, werd vrijwel gelijktijdig de score in evenwicht gebracht door een winstpartij van Rudy van Wessel. Aan de kant van Groningen waren er dit keer vier sterke Duitse spelers ingehuurd, maar die waren slechts goed voor één winstpartij (Eelke Wiersma verloor) en drie magere remises.

In een zenuwslopende slotfase zaten na vijf speeluren bij een 4-4 stand alleen nog Edwin van Haastert en de Duitse meester in Leidse dienst Jan Sprenger aan de borden. Toen Van Haastert het 15-jarige talent Lucas van Foreest versloeg en Sprenger met een zogenaamde ’dolle toren’ actie de remise veiligstelde bleven beide matchpunten in Leiden.

BRON: Leidsch Dagblad