Nieuwsbericht

Zware middag voor DIOK

Tegen de nummer twee van de ranglijst ’t Gooi heeft DIOK geen potten kunnen breken. Na een rommelig begin zag DIOK haar tegenstander al voor rust uitlopen tot 7-24. In de tweede helft hielden de bezoekers het tempo hoog en speelden zij de wedstrijd professioneel uit. DIOK bleef achter de feiten aanlopen en moest met 7-43 zijn meerdere erkennen in ’t Gooi.

De wedstrijd begon rommelig; het spel golfde op en neer en beide teams gaven met slordige foutjes in het contact of misplaatste kicks keer op keer het balbezit aan de tegenstander. Zo ontstond na een klein kwartier ook de eerste try van de wedstrijd: DIOK kickte de bal vanaf eigen helft richting 22m gebied van ’t Gooi, maar daar wist de linkerwing wel raad mee: 0-7. ’t Gooi ging verder met aanvallen, maar Mike van der Vlist wist een pass aan de buitenkant goed te lezen en scoorde vanuit een interceptie onder de palen. Met de conversie van Freek de Romijn erbij, werd het zo 7-7. Even mocht DIOK geloven dat het de fysiek sterke rugbyers van ’t Gooi echt lastig zou kunnen maken, maar al snel werd duidelijk dat het krachtsverschil toch echt te groot was. Eerst scoorde ’t Gooi vanuit een scrum in DIOK’s 22m. En de ellende werd nog groter voor DIOK toen Freek de Romijn tegen een gele kaart aanliep. Met een man meer op het veld wist ’t Gooi niet veel later bij de rechter hoekvlag te scoren: 7-17

Daarna ging DIOK forceren. Direct vanuit de kickoff volgde een snelle line-out, maar weinig terreinwinst leverde dit niet op. Een paar fases en een slordige knock on later  stonden beide teams weer op dezelfde plek, maar nu voor een scrum van ‘t Gooi. Een scrum later was het weer ’t Gooi dat kon doorbreken. De ruimte op de blinde kant werd gezocht en gevonden. Terwijl DIOK zich nog druk maakte om Thom de Ruyter die zich in een wanhoopstackle blesseerde, brak ’t Gooi door en scoorde. Ruststand: 7-24.

De tweede helft kende een vergelijkbaar spelbeeld. ’t Gooi was fysiek sterker en er zat meer organisatie in hun spel, en daar had DIOK veel moeite mee. Aan passie en vechtlust zeker geen gebrek, maar erg slim speelde DIOK niet. Er werd veel te gehaast gespeeld in de hoop de achterstand nog goed te maken. Maar in hun pogingen om een doorbraak te forceren raakte DIOK steeds weer het balbezit kwijt, waardoor ’t Gooi kon profiteren. Er volgden nog drie try’s en twee conversies voor ’t Gooi, waarna de teller op het scorebord bij 7-43 stopte.

De komende drie weken ligt de competitie in verband met interlands stil, maar van rust kan geen sprake zijn bij DIOK. De ploeg moet keihard aan het werk om in de vier resterende wedstrijden nog van plek 9 richting top 6 te klimmen.

Op de foto van Els Barnas: een tackle van Benjamin Garcia namens DIOK.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.