Nieuwsbericht

Scylla laat Smash ontsnappen

Na de zware nederlaag van vorig weekend was het voor de mannen van Scylla zaak om in de eredivisie tafeltennis een goed resultaat neer te zetten in de uitwedstrijd tegen Smash. De Leidenaars gingen ervoor en hadden in Zwolle kansen op de volle winst, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel.

Olivier Altenburg, bij wie de vorm met de week stijgt, startte uitstekend tegen Cosmin Stan. Met sterk spel trok hij de eerste twee games eenvoudig naar zich toe. In de derde game stokte het echter. Stan wist drie matchpunten weg te werken en pakte vervolgens zelfs de winst. Kazeem Nosiru trok vervolgens voor Scylla de stand weer gelijk door in een spannende wedstrijd Boris de Vries te verslaan. Daarna was het toch weer de beurt aan Smash, met eenvoudige winst van Martijn de Vries op Joey Boekkooij.

Na de pauze bracht kopman Nosiru (foto) zijn team terug in de wedstrijd tegen Stan, die geen antwoord had op zijn service en snelle spel. Na deze opsteker volgde de mooiste partij van de dag. Altenburg en Martijn de Vries brachten het beste in elkaar boven. Altenburg verloor de eerste game maar knokte zich terug in de wedstrijd. Wat volgde was een hoogstaande wedstrijd waarbij het publiek getrakteerd werd op prachtige rally’s en knap spel van beide kanten. Met een hoge dosis vechtlust was het Altenburg die Scylla weer op voorsprong zetten.

Even leek het of Scylla door zou drukken toen Boekkooij op een 2-1 voorsprong in games kwam tegen Boris de Vries. Deze rechtte echter nog eenmaal de rug en wist voor het opgeluchte thuispubliek de 3-3 veilig te stellen met 11-8 in de beslissende laatste game. Na afloop had Scylla het idee dat het een punt had laten liggen. Toch kon het team tevreden zijn. Het vertoonde spel biedt immers vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.