Nieuwsbericht

ZVL en De Zijl verder in beker

ZVL-Hawabo heeft zich met twee ruime overwinningen verzekerd van een plek in de halve finale van de beker. De Leidse vrouwen wonnen zaterdag bij ZPB met 4-21 en zondag in het eigen Vijf Meibad met 19-9 van Polar Bears.

Met nog een bekerwedstrijd tegen De Ham op het programma (thuis, 2 november), kan de ploeg een plek bij de eerste twee in de poule van vier niet meer ontgaan. Wie de tegenstander wordt in die halve finale is nog niet bekend.

Zowel zaterdag als zondag had ZVL-Hawabo weinig moeite met de tegenstander. Het meest opvallend was de afwezigheid van keepster Jalou Vanhelsuwé (ziekte van Pfeiffer) en de terugkeer van Iefke van Belkum (foto) tegen Polar Bears. Zij miste vanwege dezelfde ziekte van Pfeiffer alle competitiewedstrijden tot nu toe.

Brenda Weber werd zaterdag in Barendrecht topscorer met vijf goals, zondag maakten Malissa van Rijn en Kitty Lynn Joustra beiden drie doelpunten. Komende zaterdag gaat
ZVL-Hawabo wederom bij ZPB op bezoek. Ditmaal voor de competitie.

ZPB H&L Productions – ZVL-Hawabo 4-21
Periodestanden: 2-5, 1-6, 0-4, 1-6
Doelpunten ZVL: Brenda Weber 5, Marianne de Groot 4, Chrissie Thomlinson 3, Malissa van Rijn 2, Kitty Lynn Joustra 2, Rozanne Voorvelt 2, Roline Schuijt 2, Brigitte Sleeking.

ZVL-Hawabo - Polar Bears 19-9
Periodestanden: 4-2, 5-3, 6-1, 4-3
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Kitty Lynn Joustra 3, Marianne de Groot 2, Brigitte Sleeking 2, Iefke van Belkum 2, Rozanne Voorvelt 2, Brenda Weber 2, Gina Sjardijn 2, Marloes Cabout.

De Zijl

Voor de mannen van De Zijl was de klus dit weekeinde een stuk pittiger. Geen poulesysteem, maar gewoon knock-out via een thuis- en een uitwedstrijd. Zaterdag werd thuis met 13-9 gewonnen van Schuurman BZC en dat leek een lekkere basis voor het tweede duel op zondag in Borculo. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht voor de Leidse ploeg, die in de competitie tot nu toe alles verloor.

Maar het werd wél spannend, want in het begin van de vierde periode nam oud-landskampioen BZC een voorsprong van vier doelpunten (12-8) en hing het bekeravontuur van De Zijl aan de bekende zijden draad. Doelpunten van Roeland Spijker en Tom Nederend zorgden echter voor opluchting in het Leidse kamp. Bij 12-10 stonden er nog maar twee minuten op de klok en dat was te kort voor BZC om nog drie doelpunten te maken. Het einde kwam bij 13-10 en daarmee plaatste De Zijl zich voor de tweede ronde.

De Zijl – Schuurman BZC 13-9
Periodestanden: 5-2, 3-4, 2-2, 3-1
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend (zie foto) 4, Omar Qachach 3, Dino van Vendeloo 2, Roeland Spijker, Bart Turk en Jasper Haasnoot,

BZC – De Zijl 13-10
Periodestanden: 6-4, 3-2, 2-2, 2-2
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Roeland Spijker 2, Omar Qachach, Thijs Versluis, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn en Dino van Vendeloo.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.