Nieuwsbericht

Nieuwe misstap van DIOK

DIOK maakte na de nipt verloren wedstrijd tegen Cas van vorige ook in de uitwedstrijd tegen Amstelveen een misstap. Ondanks een vroege 0-5 voorsprong voor de Leidenaren, was het Amstelveen dat de winst met 20-10 naar zich toe trok. Een dure misstap voor DIOK, dat door de nederlaag naar plek acht op de ranglijst zakt.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd - een degelijke push-over try - was voor DIOK: 0-5. Een paar minuten later moest DIOK een geconverteerde try toestaan, waardoor het alsnog tegen een 7-5 achterstand aan keek. Na nog een rake penalty van Amstelveen was de achterstand opgelopen tot 10-5 bij de rust. Amstelveen vergrootte haar voorsprong nog verder tot 17-5 waarna DIOK met hun sterke voorwaartsen eindelijk weer wat terug deed. De conversie ging mis, dus bleef het gat 17-10. DIOK ging op zoek naar de gelijkmakende try, maar toen die niet kwam gooide Amstelveen de wedstrijd met een rake penalty op slot. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor DIOK met een 20-10 nederlaag naar huis kon.

Die nederlaag had DIOK overigens vooral aan zichzelf en een gebrek aan discipline te wijten. Voor de zoveelste keer dit seizoen kreeg DIOK meerdere gele kaarten (drie dit keer) en kreeg het vele penalty’s tegen. Niet zo gek dus dat Amstelveen daarvan wist te profiteren. Een geluk bij een ongeluk voor DIOK was dat ook elders op de Nederlandse velden verrassende uitslagen te noteren vielen. Zo wonnen The Bassets van HRC en wist Oemoemenoe te winnen van The Dukes. Dat betekent dat er naast DIOK nog veel ploegen in de race zijn voor de zes play-off plaatsen.

Foto: Els Barnas

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.