Nieuwsbericht

Makkelijke zege vrouwen Scylla

De eredivisie tafeltennis stond afgelopen weekend voor zowel de vrouwen als de mannen van Scylla in het teken van het behouden van de aansluiting bij de top vier. Plaatsing voor de playoffs maakt het immers mogelijk om later in het seizoen mee te strijden voor het Nederlands kampioenschap. De vrouwen slaagden ruimschoots in hun doelstelling. Tegen hekkensluiter Scyedam kwamen Marie Depuydt, Marlotte Staps en Esmee van Marwijk geen moment in de problemen. Zonder moeite wonnen ze hun partijen; slechts één game gunden de Leidenaars hun tegenstanders uit Schiedam. Dat Charell Schoonbrood na de eerste wedstrijd geblesseerd moest opgeven had weinig invloed op de eindstand. Het verschil was eenvoudig te groot. Door de 6-0 overwinning plaatst Scylla zich vooralsnog bij de kandidaten voor deelname aan de playoffs.

Mannen

Bij de mannen verliep het anders. Dat het tegen de nummer twee van de competitie, Itass DTK, lastig zou worden was ingecalculeerd, maar de 5-1 nederlaag in eigen huis kwam toch hard aan. Vooral kopman Kazeem Nosiru stelde teleur. Het verlies tegen de sterke Barry Wijers (1-3) was op zich nog te begrijpen, maar dat hij ook Koen Hageraats moest feliciteren kwam toch als een verrassing. De zeer geconcentreerde Hageraats speelde tactisch beter en wist met regelmaat met harde bloks en passeerslagen de aanvalspogingen van Nosiru te pareren. De winst was dan ook dik verdiend. Joey Boekkooi kwam er in zijn wedstrijden niet aan te pas. Zowel tegen Wijers als Patrick Oeij kwam hij onvoldoende in zijn spel om het zijn tegenstanders moeilijk te maken. Het goede nieuws voor Scylla kwam van Olivier Altenburg die de laatste weken een stijgende lijn laat zien. Tegen Hageraats ging het steeds gelijk op, maar wist hij net niet door te drukken. Tegen Patrick Oeij lukte het wel het. Het werd een spannende wedstrijd die met het maximale aantal games in het voordeel uitviel van Altenburg (3-2). Met de steun van het thuispubliek wist hij het enige punt voor Scylla te scoren. Een belangrijk punt, dat hard nodig zal zijn in de strijd voor de playoffs.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.