Nieuwsbericht

Vermaas terug: eerste winst Scylla

Het heeft vier wedstrijden geduurd voordat het eerste vrouwenteam van Scylla eindelijk kopvrouw Kim Vermaas inzette in de eredivisie tafeltennis. Maar het was dan ook meteen raak. Vermaas, niet voor niets weer geselecteerd voor het Nederlands team, leidde haar team in haar eerste wedstrijd van het seizoen naar een mooie 4-2 overwinning op AnytimeFitness/Westa.

In het Limburgse Wessem was Vermaas ongenaakbaar. In de openingswedstrijd zette ze meteen de toon door Li Nan Sung de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Ook Karlijn van Lierop had weinig in te brengen bij Vermaas, die het niveau van de eredivisie lijkt te ontstijgen en niet voor niks vaker in de mannencompetitie acteert.

Maar niet alleen Vermaas speelde sterk. Ook Esmee van Marwijk, alweer een nieuw talent uit Scylla-school, kwam tegen van Lierop en Vicky Schijven niet in de problemen. Een knappe prestatie, zo vond ook Vermaas: “Ze speelde erg goed. Vorige week was ze nog wat zenuwachtig toen ze voor het eerst in ons Scylla Tafeltenniscentrum voor eigen publiek moest spelen, maar vandaag liet ze zien hoe goed ze kan spelen”.

Marie Depuydt had een wat minder dag en moest zowel buigen voor Sun als Schijven. Op de ranglijst deed Scylla goed zaken. Niet alleen passeerde het Westa, ook hervond het de aansluiting bij de top 4 waardoor het team weer omhoog kan kijken. Ook hierover was Vermaas tevreden: “Voor vandaag was de 4-2 het maximale dat erin zat. Maar hiermee zijn er weer kansen. De play-offs halen is nog steeds heel lastig maar niet onmogelijk”.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.