Nieuwsbericht

ZVL-Hawabo wint ruim bij De Ham

Na de ‘valse’ start van vorige week tegen GZC Donk heeft ZVL Hawabo aangetoond dat het nog altijd ver uitsteekt boven een groot aantal ploegen in de eredivisie waterpolo. Boven De Ham bijvoorbeeld. In Wormerveer was het bijna eenrichtingsverkeer naar het doel van de thuisploeg, die al na het eerste kwart tegen een 2-7 achterstand aankeek.

Daarmee was het in feite dus al gedaan voor de Leidse ploeg, die rustig verder uitliep naar de eindstand van 7-19. ZVL Hawabo moest het nog Altijd stellen zonder de zieke Iefke van Belkum, maar blijkt de routinier in dit soort wedstrijden niet nodig te hebben.

Komend weekeinde geen competitie voor ZVL, maar twee van de drie bekerwedstrijden in de poulefase, zaterdag uit tegen ZPB in Barendrecht en zondag thuis tegen Polar Bears. Bij de vrouwen wordt er in poules van vier gespeeld. De Ham, dit weekeinde zo ruim verslagen, is de vierde ploeg inj de groep van ZVL, dat de vrouwen uit Wormerveer op 2 november ontvangt. De bekerwedstrijden van ZVL Hawabo worden gespeeld in het Vijf Meibad.

De Ham - ZVL-Hawabo 7-19
Periodestanden: 2-7, 0-3, 4-5, 1-4
Doelpunten ZVL: Kitty Lynn Joustra 6, Marianne de Groot 5, Malissa van Rijn 3, Brigitte Sleeking 3, Marloes Cabout en Brenda Weber.

De Zijl

De mannen van De Zijl verloren voor de derde keer en wachten derhalve nog steeds op de eerste punten dit seizoen. Nu had de Leidse ploeg dit weekeinde geen gemakkelijke opgave, want de tegenstander was landskampioen UZSC en ook nog eens in Utrecht. Het werd uiteindelijk 14-7.

In de eerste periode bood De Zijl prima tegenstand en kon die afsluiten op 4-4. Het breekpunt in de wedstrijd viel tien seconden voor het einde van de tweede periode, toen UZSC op 8-5 kwam uit een onnodige man-meer-situatie. Toen het vlak na de rust 9-5 werd was het verzet van De Zijl gebroken.

Ook De Zijl gaat kjomend weekeinde bekeren. Bij de mannen gaat het in de eerste ronde om een thuis- en uitwedstrijd. Tegenstander is BZC uit Borculo. Er wordt zaterdag gespeeld in De Zijl (19:30 uur) en op zondag in Borculo (16:00 uur)

UZSC - De Zijl Zwemsport 14-7
Periodestanden: 4-4, 4-1, 3-1, 3-1
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2, Menno Dalmijn 2, Roeland Spijker, Dino van Vendeloo en Omar Qachach.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.