Nieuwsbericht

ZVL-Hawabo wint ruim bij De Ham

Na de ‘valse’ start van vorige week tegen GZC Donk heeft ZVL Hawabo aangetoond dat het nog altijd ver uitsteekt boven een groot aantal ploegen in de eredivisie waterpolo. Boven De Ham bijvoorbeeld. In Wormerveer was het bijna eenrichtingsverkeer naar het doel van de thuisploeg, die al na het eerste kwart tegen een 2-7 achterstand aankeek.

Daarmee was het in feite dus al gedaan voor de Leidse ploeg, die rustig verder uitliep naar de eindstand van 7-19. ZVL Hawabo moest het nog Altijd stellen zonder de zieke Iefke van Belkum, maar blijkt de routinier in dit soort wedstrijden niet nodig te hebben.

Komend weekeinde geen competitie voor ZVL, maar twee van de drie bekerwedstrijden in de poulefase, zaterdag uit tegen ZPB in Barendrecht en zondag thuis tegen Polar Bears. Bij de vrouwen wordt er in poules van vier gespeeld. De Ham, dit weekeinde zo ruim verslagen, is de vierde ploeg inj de groep van ZVL, dat de vrouwen uit Wormerveer op 2 november ontvangt. De bekerwedstrijden van ZVL Hawabo worden gespeeld in het Vijf Meibad.

De Ham - ZVL-Hawabo 7-19
Periodestanden: 2-7, 0-3, 4-5, 1-4
Doelpunten ZVL: Kitty Lynn Joustra 6, Marianne de Groot 5, Malissa van Rijn 3, Brigitte Sleeking 3, Marloes Cabout en Brenda Weber.

De Zijl

De mannen van De Zijl verloren voor de derde keer en wachten derhalve nog steeds op de eerste punten dit seizoen. Nu had de Leidse ploeg dit weekeinde geen gemakkelijke opgave, want de tegenstander was landskampioen UZSC en ook nog eens in Utrecht. Het werd uiteindelijk 14-7.

In de eerste periode bood De Zijl prima tegenstand en kon die afsluiten op 4-4. Het breekpunt in de wedstrijd viel tien seconden voor het einde van de tweede periode, toen UZSC op 8-5 kwam uit een onnodige man-meer-situatie. Toen het vlak na de rust 9-5 werd was het verzet van De Zijl gebroken.

Ook De Zijl gaat kjomend weekeinde bekeren. Bij de mannen gaat het in de eerste ronde om een thuis- en uitwedstrijd. Tegenstander is BZC uit Borculo. Er wordt zaterdag gespeeld in De Zijl (19:30 uur) en op zondag in Borculo (16:00 uur)

UZSC - De Zijl Zwemsport 14-7
Periodestanden: 4-4, 4-1, 3-1, 3-1
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2, Menno Dalmijn 2, Roeland Spijker, Dino van Vendeloo en Omar Qachach.