Nieuwsbericht

DIOK laat zege glippen

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft DIOK in de slotminuut de zege laten glippen. In plaats van een 17-12 overwinning voor DIOK ging Castricum dankzij een late, geconverteerde try met een 17-19 overwinning naar huis. Gebrek aan discipline – wat over de hele wedstrijd bekeken drie gele kaarten opleverde - brak DIOK op. Het is immers lastig verdedigen als je drie keer tien minuten met een man minder in het veld staat.

DIOK begon overigens uitstekend aan de wedstrijd. Het rukte dankzij een snel genomen penalty van scrum-half Benjamin Garcia op tot ver in het vijandelijke 22-meter gebied, waarna prop Robin Moenen twee rucks later net als vorige week de score opende. Castricum vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg penalty na penalty cadeau. Binnen een half uur stond het zo 7-6, en konden na het zoveelste opstootje zowel captain Ross-Bennie Coulson en de nr. 9 van Cas met geel naar de kant. Een penalty van DIOK ging mis, maar op slag van rust wist Castricum wél raak te schieten en zo gingen de teams met 7-9 de rust in.

Vlak na rust kreeg Daniel Beek DIOK’s tweede geel en dat terwijl hij pas koud in het veld stond om de groggy geslagen Robin van Wijk te vervangen. Prompt vergrootte Castricum haar voorsprong tot 7-12, waarna DIOK ondanks de man-minder situatie het initiatief terugpakte. Terwijl de scheidsrechter penalty voordeel voor DIOK aangaf, plaatste Benjamin Garcia vanuit een prachtige cross-kick de bal in de handen van wing Sandile Khumalo die scoorde. Tenminste, zo leek het. Maar referee René van der Pol had al gefloten, omdat hij vermoedde dat DIOK het voordeel niet kon benutten. Jammer, want het zou een pracht-try geweest zijn. In plaats van 7 punten erbij, moest DIOK genoegen nemen met een driepunter: 10-12. 

DIOK bleef daarna vol op de aanval spelen, want het wilde voor eigen publiek uiteraard wel voor de winst gaan. En dat leek ook te gaan gebeuren. Sandile Khumalo plaatste een slim kickje, ving na een gunstige stuit zijn eigen bal en scoorde ter hoogte van de palen. De conversie was een eitje voor Freek de Romijn en met een 17-12 voorsprong ging DIOK het laatste kwartier in. DIOK had het lastig in die laatste fase en stond veel onder druk op eigen helft. Een derde gele kaart voor DIOK – ditmaal was Frank Nijenhuis de gelukkige – brak DIOK uiteindelijk op. DIOK stond na de zoveelste penalty tegen haar eigen tryline te verdedigen en probeerde met man en macht een score te voorkomen. In de slotminuut ging het alsnog mis en wist Castricum eindelijk de blauw-gele muur te slechten. Met nog een conversie recht voor de palen te gaan werd de eindstand zo 17-19 voor de bezoekers. Zonde, want DIOK had deze wedstrijd gewoon uit het vuur kunnen en moeten slepen.

Dan moet het komende zaterdagolgende week maar gebeuren, wanneer DIOK uit speelt tegen de Amstelveense Rugbyclub. DIOK weet wel dat het moet werken aan de discipline, want deze week drie en vorige week twee gele kaarten is echt te gek op dit niveau.

Op de foto van Els Barnas: Freek de Romijn scoorde met zijn kicks twaalf punten voor DIOK.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.