Nieuwsbericht

ZVL na verlies nog een keer aan de bak

De waterpolosters van ZVL moeten zaterdagmiddag nog een keer aan de bak in de halve finales van de play-offs om de nationale titel. De ploeg van coach Koen Plasmeijer verloor vrijdagavond in Utrecht van UZSC met 10-7. Het was de eerste nederlaag in het hele seizoen. In de reguliere reeks was UZSC de enige ploeg, die ZVL punten afhandig maakte door een gelijkspel.

Woensdagavond had de Leidse ploeg in De Zijl ook al heel lastig, maar werd er nog gewonnen met 9-8. Nu speelde ZVL eigenlijk alleen in de openingsfase overtuigend en nam het snel (net als woensdag) een voorsprong van 0-3. De doelpunten kwamen van Brenda Hoogenboom, Vivian Sevenich en Ilse Koolhaas, de laatste uit een man-meer-situatie.

Het bleek echter een wedstrijd, die verdacht veel leek op die van woensdag in Leiden. Ook nu kwam UZSC sterk terug. Het werd 3-3, waarna Maud Megens profiteerde van een ‘man meer’: 3-4 aan het einde van de eerste periode.

Twee keer acht minuten lang kon ZVL daarna het doel niet meer vinden en dat leverde een flinke achterstand op, omdat de thuisploeg in de tweede periode drie keer en in deel drie één keer scoorde. Bij 7-4 stonden de meiden van Plasmeijer voor een loodzware taak.

Direct in de vierde periode werd het zelfs nog 8-4 en kon al bijna de afspraak voor zaterdag worden gemaakt. Het vijfde Leidse doelpunt (Maud Megens) was niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat, want het werd direct 9-5. Twee treffers van Britt van Dam brachten ZVL nog wel op 9-7, maar het was te laat om nog aan een overwinning te kunnen denken. Het werd uiteindelijk 10-7 en dus zien beide ploegen elkaar zaterdagmiddag weer, dan om vier uur in De Zijl.

UZSC-ZVL 10-7 (3-4, 3-0, 1-0 en 3-3).
Doelpunten ZVL: Maud Megens 2, Britt van Dam 2, Brenda Hoogenboom, Vivian Sevenich en Ilse Koolhaas.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Maud Megens maakte in Utrecht twee van de zeven doelpunten voor ZVL.