Nieuwsbericht

ZVL na verlies nog een keer aan de bak

De waterpolosters van ZVL moeten zaterdagmiddag nog een keer aan de bak in de halve finales van de play-offs om de nationale titel. De ploeg van coach Koen Plasmeijer verloor vrijdagavond in Utrecht van UZSC met 10-7. Het was de eerste nederlaag in het hele seizoen. In de reguliere reeks was UZSC de enige ploeg, die ZVL punten afhandig maakte door een gelijkspel.

Woensdagavond had de Leidse ploeg in De Zijl ook al heel lastig, maar werd er nog gewonnen met 9-8. Nu speelde ZVL eigenlijk alleen in de openingsfase overtuigend en nam het snel (net als woensdag) een voorsprong van 0-3. De doelpunten kwamen van Brenda Hoogenboom, Vivian Sevenich en Ilse Koolhaas, de laatste uit een man-meer-situatie.

Het bleek echter een wedstrijd, die verdacht veel leek op die van woensdag in Leiden. Ook nu kwam UZSC sterk terug. Het werd 3-3, waarna Maud Megens profiteerde van een ‘man meer’: 3-4 aan het einde van de eerste periode.

Twee keer acht minuten lang kon ZVL daarna het doel niet meer vinden en dat leverde een flinke achterstand op, omdat de thuisploeg in de tweede periode drie keer en in deel drie één keer scoorde. Bij 7-4 stonden de meiden van Plasmeijer voor een loodzware taak.

Direct in de vierde periode werd het zelfs nog 8-4 en kon al bijna de afspraak voor zaterdag worden gemaakt. Het vijfde Leidse doelpunt (Maud Megens) was niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat, want het werd direct 9-5. Twee treffers van Britt van Dam brachten ZVL nog wel op 9-7, maar het was te laat om nog aan een overwinning te kunnen denken. Het werd uiteindelijk 10-7 en dus zien beide ploegen elkaar zaterdagmiddag weer, dan om vier uur in De Zijl.

UZSC-ZVL 10-7 (3-4, 3-0, 1-0 en 3-3).
Doelpunten ZVL: Maud Megens 2, Britt van Dam 2, Brenda Hoogenboom, Vivian Sevenich en Ilse Koolhaas.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Maud Megens maakte in Utrecht twee van de zeven doelpunten voor ZVL.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.