Nieuwsbericht

DIOK met zege terug uit Zeeland

In de spannende uitwedstrijd tegen het Zeeuwse Oemoemenoe heeft DIOK zaterdag een verdiende 25-36 zege geboekt. Bij rust keek DIOK nog tegen een minieme 13-12 achterstand aan en ook in de tweede helft bleef het aanvankelijk stuivertje wisselen om de voorsprong. Pas in de laatste 10 minuten trok de Leidse ploeg de overwinning naar zich toe.

DIOK kwam via een try van Robin Moenen (Foto van Els Barnas) al snel op een 7-0 voorsprong, maar zag Oemoemenoe via een penalty terugkomen tot 3-5. DIOK bleef daarna aandringen en dacht via Leon Koenen verder uit te lopen, maar zijn try werd afgekeurd omdat hij tot over de achterlijn in het try-gebied zou zijn doorgelopen. Zuur, maar de scheidsrechter is nu eenmaal de baas op het veld en dus kon de jacht op nog een try van voren af aan beginnen. DIOK slaagde aanvankelijk in die opzet via een try en conversie van Freek de Romijn, maar moest daarna een try en penalty tegen toestaan waardoor DIOK alsnog met een 13-12 achterstand de rust in moest.

In de tweede helft was DIOK wederom de ploeg die als sterkste uit de startblokken kwam, al bleef het stuivertje wisselen om de voorsprong. Try’s van Diego Duijn en Ross Bennie Coulson werden aanvankelijk tenietgedaan door twee Zeeuwse try’s, maar in de slotfase maakte DIOK dankzij try’s van Frank Nijenhuis en Nick Gordijn en een rake conversie van Stefan Noort alsnog het verschil. Eindresultaat: een 25-36 overwinning, die weliswaar moeizaam tot stand kwam, maar desondanks verdiend was.

Volgende week ontvangt DIOK in Leiden de mannen van Castricum. Geen tegenstander om te onderschatten want in de weliswaar met 22-27 verloren wedstrijd maakten de Noord-Hollanders het regerend landskampioen en koploper Hilversum dit weekend knap lastig.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.