Nieuwsbericht

Ruime overwinning Scylla

Met winst op Hilversum werd vooraf rekening gehouden door de mannen van Scylla. Dat de tegenstander er niet aan te pas zou komen was echter een kleine verrassing. Op de  5-1 overwinning was echter niets af te dingen. Kopman Kazeem Nasiru (foto) was wederom ongenaakbaar. In zijn eerste thuiswedstrijd kwam de nieuwe speler van Scylla nog wat moeizaam op gang. De eerste game ging nog naar Merijn de Bruin, maar daarna was het Nasiru die de partij naar zich toe trok met sterk aanvallend spel. Met 11-5 in de vierde game zette hij Scylla op voorsprong.

Daarna ging het hard. Joey Boekkooi won vrij eenvoudig van de ongeïnspireerd spelende Gamal de Groot. Vervolgens was het de beurt aan Olivier Altenburg die zonder een game te verliezen tegen Tan Anran de 3-0 voorsprong op het bord mocht zetten. Hilversum was aangeslagen en toonde weinig vechtlust. De Groot leek geen moment in een overwinning te geloven en werd dan ook eenvoudig met 3-0 van tafel gezet door Nasiru die zo wederom ongeslagen bleef. Alleen de Bruin was niet van plan zich zo maar gewonnen te geven. Altenburg speelde goed en geconcentreerd maar kon niet voorkomen dat de Bruin tot tweemaal een achterstand in games goedmaakte.

In de beslissende vijfde game gingen de spelers gelijk op, maar was het de Bruin die uiteindelijk de gelukkigste was. Daar bleef het voor Hilversum bij. In de slotpartij verscheen Anran andermaal zonder zelfvertrouwen achter de tafel. Boekkooi wist er wel raad mee, en besloot de middag met een snoeiharde forehand. Scylla keek na afloop tevreden terug op de wedstrijd. Begrijpelijk, met 11 punten uit 3 wedstrijden staat het team op een gedeelde tweede plek in de eredivisie.

Vrouwen

Hoe anders verging het de vrouwen van Scylla. In eigen huis leed het team tegen VTV een kansloze 0-6 nederlaag. Zonder Kim Vermaas kon het team geen vuist maken. Marlotte Staps was nog het dichtst bij een overwinning. Tegen Sanne de Hoop won Staps nog wel de eerste game, maar daarna was het de Hoop die de volgende twee games met het kleinst mogelijke verschil naar zich toe trok om in de vierde game (7-11) duidelijk toe te slaan. De overige partijen gingen allen vrij eenvoudig naar de tegenstanders uit Nieuwegein.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.