Nieuwsbericht

Dubbel waterpolo-verlies

Het is even wennen na een seizoen met alleen maar zeges en één gelijkspel: ZVL-Hawabo kan weer verliezen. Twee weken geleden ging de Supercup verloren tegen het versterkte UZSC (10-12) en nu was het eveneens sterker geworden GZC Donk net iets beter in de competitie-ouverture.

Toch bieden beide uitslagen perspectief voor de rest van het seizoen. De wedstrijden werden terecht verloren, maar het team van Tim van der Meer kan wat 'excuses' aandragen. Zo mist ZVL voorlopig sterspeelster Iefke van Belkum, die kampt met de ziekte van Pfeiffer en nog enige tijd uitgeschakeld zal zijn.

Daar kwam zaterdag de afwezigheid van eerste keepster Jalou Vanhelsuwé (griep) bij. De 17-jarige Ymke van der Waal verving haar overigens uitstekend.

GZC Donk de hele wedstrijd het initiatief in het scoreverloop. Pas na 3 Goudse treffers scoorde Marianne de Groot (op archieffoto) het eerste Leidse doelpunt. Halverwege was het 4-6. Na de 4-8 kwam de thuisploeg terug tot 7-8 en 8-9. Een penalty gooide de wedstrijd definitief in het slot: 8-10.

ZVL-Hawabo – Widex GZC Donk 8-10
Periodestanden: 0-2, 4-4, 2-2, 2-2
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 4, Malissa van Rijn 3, Kitty Lynn Joustra.

De Zijl
AZC Moscow won de laatste drie seizoenen niet in zwembad De Zijl. Zaterdag maakte de ploeg uit Alphen aan den Rijn een einde aan die negatieve reeks door met 9-15 te winnen, een uitslag die past bij een team, dat door velen wordt gezien als een belangrijke kandidaat voor de landstitel. De Zijl, dat er met de terugkeer van Roeland Spijker toch op vooruit is gegaan, bleef lang in het spoor van AZC (9-10 na drie kwarten), maar moest in het laatste deel van de wedstrijd de Alphense ploeg laten gaan.

Bij De Zijl, dat zijn tweede nederlaag op rij slikte, was na drie parten de pijp leeg. De nieuwe coach Ron van der Harst vond vooral dat zijn team te makkelijk tegengoals had weggeven. ,,Ook al zijn ze sterk, dan maar een overtreding maken en een man minder in het water. Aan de andere kant: wij moeten het van knokken hebben en dat is gebeurd. Het is geen schande, hoogstens een vervelend begin van de competitie.’’

De Zijl Zwemsport - AZC Moscow 9-15
Periodestanden: 3-3, 2-4, 4-3, 0-5
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Dino van Vendeloo 2, Bart Turk, Stan van Ruiten, Roeland Spijker en Omar Qachach.

Tekst De Zijl: Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.