Nieuwsbericht

Dubbel waterpolo-verlies

Het is even wennen na een seizoen met alleen maar zeges en één gelijkspel: ZVL-Hawabo kan weer verliezen. Twee weken geleden ging de Supercup verloren tegen het versterkte UZSC (10-12) en nu was het eveneens sterker geworden GZC Donk net iets beter in de competitie-ouverture.

Toch bieden beide uitslagen perspectief voor de rest van het seizoen. De wedstrijden werden terecht verloren, maar het team van Tim van der Meer kan wat 'excuses' aandragen. Zo mist ZVL voorlopig sterspeelster Iefke van Belkum, die kampt met de ziekte van Pfeiffer en nog enige tijd uitgeschakeld zal zijn.

Daar kwam zaterdag de afwezigheid van eerste keepster Jalou Vanhelsuwé (griep) bij. De 17-jarige Ymke van der Waal verving haar overigens uitstekend.

GZC Donk de hele wedstrijd het initiatief in het scoreverloop. Pas na 3 Goudse treffers scoorde Marianne de Groot (op archieffoto) het eerste Leidse doelpunt. Halverwege was het 4-6. Na de 4-8 kwam de thuisploeg terug tot 7-8 en 8-9. Een penalty gooide de wedstrijd definitief in het slot: 8-10.

ZVL-Hawabo – Widex GZC Donk 8-10
Periodestanden: 0-2, 4-4, 2-2, 2-2
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 4, Malissa van Rijn 3, Kitty Lynn Joustra.

De Zijl
AZC Moscow won de laatste drie seizoenen niet in zwembad De Zijl. Zaterdag maakte de ploeg uit Alphen aan den Rijn een einde aan die negatieve reeks door met 9-15 te winnen, een uitslag die past bij een team, dat door velen wordt gezien als een belangrijke kandidaat voor de landstitel. De Zijl, dat er met de terugkeer van Roeland Spijker toch op vooruit is gegaan, bleef lang in het spoor van AZC (9-10 na drie kwarten), maar moest in het laatste deel van de wedstrijd de Alphense ploeg laten gaan.

Bij De Zijl, dat zijn tweede nederlaag op rij slikte, was na drie parten de pijp leeg. De nieuwe coach Ron van der Harst vond vooral dat zijn team te makkelijk tegengoals had weggeven. ,,Ook al zijn ze sterk, dan maar een overtreding maken en een man minder in het water. Aan de andere kant: wij moeten het van knokken hebben en dat is gebeurd. Het is geen schande, hoogstens een vervelend begin van de competitie.’’

De Zijl Zwemsport - AZC Moscow 9-15
Periodestanden: 3-3, 2-4, 4-3, 0-5
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Dino van Vendeloo 2, Bart Turk, Stan van Ruiten, Roeland Spijker en Omar Qachach.

Tekst De Zijl: Leidsch Dagblad