Nieuwsbericht

Ilse Koolhaas naar Griekenland

Ilse Koolhaas (19) vertrek per direct bij ZVL-Hawabo. De jeugdinternational kreeg na het met goud afgesloten EJK in Den Haag een aanbieding van de Griekse topclub Vouliagmeni en besloot daarop in te gaan.

Tim van der Meer, coach van ZVL-Hawabo: "Puur vanuit sportief oogpunt vind ik het vertrek van Ilse erg jammer. Ze was afgelopen zomer eindelijk weer fit na een slepende schouderblessure, speelde een zeer goed EJK en ik had haar er graag bij gehad komend seizoen. Aan de andere kant gun ik het Ilse wel en wens ik haar heel veel succes in Griekenland."

Ilse Koolhaas: "Stiekem dacht ik al langer na over een buitenlands avontuur, maar door mijn schouderblessure stond die wens op een lager pitje. Het voelde deze zomer zo fijn om weer fulltime met waterpolo bezig te zijn, dat ik graag op het aanbod van Vouliagmeni in ga. Ik vind het wel moeilijk om zo vlak voor het seizoen nog te vertrekken, maar deze kans wilde ik niet laten lopen."

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.