Nieuwsbericht

Bakker terug in de eredivisie

Na een aantal jaren op eigen initiatief in de luwte van het tweede team van Scylla gespeeld te hebben keerde Gerard Bakker jr. (foto) dit weekend eindelijk terug in het eerste team van de Leidse tafeltennissers. Zijn aanwezigheid deed het team direct duidelijk goed. In Wateringen werd zaterdag geknokt voor elk punt. Het werd uiteindelijk 3-3.

Dat was ook wel nodig want tegenstander Salamanders ging fanatiek uit de startblokken. Casper ter Luun zette meteen in de openingswedstrijd de toon door met 3-0 van Joey Boekkooi te winnen. Daarna was het Collin Jager die het de nieuwe aanwinst van Scylla – Kazeem Nasiru – knap lastig maakte. Gelukkig voor de Leidenaren was Nasiru net op tijd bij de les. In vijf games maakte hij de stand weer gelijk. Daarna was het echter weer de beurt aan Salamanders, met achtereenvolgens winst van Jamshid Sedigh op Bakker en Ter Luun op Nasiru.

Bij een 3-1 achterstand liet Scylla echter zien dat de aanwezigheid van Bakker het team meer vechtlust bezorgt. Zonder nog een game te verliezen brachten Boekkooi (winst op Sedigh) en Bakker (winst op Jager) de laatste partijen op hun naam. Het gelijkspel bracht Scylla op de tweede plek in de eredivisie. Hoewel het seizoen nog jong is lijkt het team dit jaar een kandidaat voor de playoffs.

Vrouwen 

De vrouwen van Scylla verloren een dag later in Veenendaal met 4-2 van SKF waar Brenda Vonk ongeslagen bleef. Opvallendste resultaat was de knappe winst van de jonge Esmee van Marwijk op Jasminka Oeij. Van Marwijk, dit jaar debuterend in de eredivisie, maakte een sterke indruk en wist de aanvallen van Oeij niet alleen uitstekend te pareren, maar zocht ook zelf met gevarieerd spel de aanval. De eerste games werden allemaal met het kleinste verschil beslist maar in de beslissende vierde game rekende van Marwijk gedecideerd af met haar tegenstandster (11-5).

Marlotte Staps zorgde voor het twee punt voor Scylla door een ruime overwinning op Tali Cohen. Er had wellicht nog iets meer in gezeten voor Scylla. Marie Depuydt was dicht bij winst, maar wist uiteindelijk een 2-1 voorsprong in games tegen Oeij niet te verzilveren.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.