Nieuwsbericht

Geen Supercup ZVL Hawabo

Kleine foutjes, een paar zieke speelsters en een rommelige voorbereiding zorgden ervoor dat ZVL zaterdag het duel om de Supercup verloor. De regerend landskampioen, die vorig jaar geen waterpolowedstrijd verloor, kreeg in Ede klop (12-10) van UZSC en kon met de wetenschap naar huis dat er nog veel te verbeteren valt.

Nog geen week geleden was Rozanne Voorvelt (15) volledig in de wolken. Ze had goud gewonnen op het EJK in Den Haag en dat had de Leiderdorpse geen moment verwacht. ,,Ik vond het al gaaf dat ik mee mocht doen’’, zei ze. ,, Ik had nooit gedacht dat ik tegen al die grote landen mocht spelen en dat we nog gingen winnen ook. Dat was fantastisch.’’

Zes dagen later werden Voorvelt, Kitty-Lynn Joustra, Brigitte Sleeking en Ilse Koolhaas, die allen het EJK speelden, weer met beiden benen op de grond gezet. Het sterke UZSC, dat vier internationals heeft, haalde de Leidse waterpolosters bij de Supercup uit de wolken.

Ze mochten dan wel het EJK gewonnen hebben, maar tegen sterke midvoors als Leonie van der Molen en Amarens Genee waren de jonge meiden nog niet helemaal opgewassen. ,,Ik moest zo omschakelen’’, zei Voorvelt. ,,Ik was de hele tijd met het EJK bezig en moest ineens de Supercup spelen. Ik moest echt weer wennen aan alle tactiek van de club. Dan was één gezamenlijke training toch een beetje weinig.’’

Onder aanvoering van de uitblinkende Malissa van Rijn (foto) gaf ZVL haar Utrechtse tegenstander zaterdag nog goed partij. In de aanval liep het bij de Leidse ploeg prima, die dankzij de snelle tegenaanval en een paar scherpe schoten tien keer scoorde. Maar in verdedigend opzicht liet ZVL te veel steken vallen.

ZVL-HAWABO - UZSC 10-12 (2-4, 3-1, 2-4, 3-3)
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 5, Brigitte Sleeking 2, Marloes Cabout 2, Rozanne Voorvelt

BRON: Leidsch Dagblad