Nieuwsbericht

Geen Supercup ZVL Hawabo

Kleine foutjes, een paar zieke speelsters en een rommelige voorbereiding zorgden ervoor dat ZVL zaterdag het duel om de Supercup verloor. De regerend landskampioen, die vorig jaar geen waterpolowedstrijd verloor, kreeg in Ede klop (12-10) van UZSC en kon met de wetenschap naar huis dat er nog veel te verbeteren valt.

Nog geen week geleden was Rozanne Voorvelt (15) volledig in de wolken. Ze had goud gewonnen op het EJK in Den Haag en dat had de Leiderdorpse geen moment verwacht. ,,Ik vond het al gaaf dat ik mee mocht doen’’, zei ze. ,, Ik had nooit gedacht dat ik tegen al die grote landen mocht spelen en dat we nog gingen winnen ook. Dat was fantastisch.’’

Zes dagen later werden Voorvelt, Kitty-Lynn Joustra, Brigitte Sleeking en Ilse Koolhaas, die allen het EJK speelden, weer met beiden benen op de grond gezet. Het sterke UZSC, dat vier internationals heeft, haalde de Leidse waterpolosters bij de Supercup uit de wolken.

Ze mochten dan wel het EJK gewonnen hebben, maar tegen sterke midvoors als Leonie van der Molen en Amarens Genee waren de jonge meiden nog niet helemaal opgewassen. ,,Ik moest zo omschakelen’’, zei Voorvelt. ,,Ik was de hele tijd met het EJK bezig en moest ineens de Supercup spelen. Ik moest echt weer wennen aan alle tactiek van de club. Dan was één gezamenlijke training toch een beetje weinig.’’

Onder aanvoering van de uitblinkende Malissa van Rijn (foto) gaf ZVL haar Utrechtse tegenstander zaterdag nog goed partij. In de aanval liep het bij de Leidse ploeg prima, die dankzij de snelle tegenaanval en een paar scherpe schoten tien keer scoorde. Maar in verdedigend opzicht liet ZVL te veel steken vallen.

ZVL-HAWABO - UZSC 10-12 (2-4, 3-1, 2-4, 3-3)
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 5, Brigitte Sleeking 2, Marloes Cabout 2, Rozanne Voorvelt

BRON: Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.