Nieuwsbericht

Flitsende start LSG IntelliMagic

De schakers van Schaakclub LSG IntelliMagic hebben in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Meesterklasse een klinkende 7½-2½ zege geboekt op Pathena Rotterdam. Met vijf winstpartijen en vijf remises werd meteen een fraai visitekaartje afgegeven.

LSG’s teamleider Folkert-Jan Geertsma was trots, maar ook verbaasd dat het zo makkelijk ging. ,,Wij misten grootmeester Predrag Nikolic en meester Rudy van Wessel en bij de Rotterdammers zag ik sterke routiniers en twee grootmeesters. Het gaf ons wel de mogelijkheid om ons jeugdige talent voor de leeuwen te werpen.”

Captain Geertsma werd op zijn wenken bediend. Na drie speeluren waren met name de jonge LSG’ers verantwoordelijk voor een riante 3½-½ voorsprong. Na een snelle remise tussen Jan-Willem de Jong en Rini Kuijf wonnen Edwin van Haastert, Arthur Pijpers en Nederlands kampioen tot 14 jaar Casper Schoppen hun partij in een fraaie combinatierijke stijl.

Het zou echter tot ver na de tijdcontrole duren alvorens de zege binnengehaald was. Eelke Wiersma hield grootmeester Dimitri Reinderman met een zetherhaling in bedwang (remise) en daarmee was een Leids matchpunt veiliggesteld (5-1). Winst van Michiel Bosman en Martin Roobol gooide de wedstrijd in het slot (7½-2½).

Geertsma: ,,Dit belooft wat, want ik heb een luxeprobleem. Ik heb elf sterke spelers en daar kunnen er telkens maar tien van spelen.”

BRON: LEIDSCH DAGBLAD