Nieuwsbericht

Flitsende start LSG IntelliMagic

De schakers van Schaakclub LSG IntelliMagic hebben in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Meesterklasse een klinkende 7½-2½ zege geboekt op Pathena Rotterdam. Met vijf winstpartijen en vijf remises werd meteen een fraai visitekaartje afgegeven.

LSG’s teamleider Folkert-Jan Geertsma was trots, maar ook verbaasd dat het zo makkelijk ging. ,,Wij misten grootmeester Predrag Nikolic en meester Rudy van Wessel en bij de Rotterdammers zag ik sterke routiniers en twee grootmeesters. Het gaf ons wel de mogelijkheid om ons jeugdige talent voor de leeuwen te werpen.”

Captain Geertsma werd op zijn wenken bediend. Na drie speeluren waren met name de jonge LSG’ers verantwoordelijk voor een riante 3½-½ voorsprong. Na een snelle remise tussen Jan-Willem de Jong en Rini Kuijf wonnen Edwin van Haastert, Arthur Pijpers en Nederlands kampioen tot 14 jaar Casper Schoppen hun partij in een fraaie combinatierijke stijl.

Het zou echter tot ver na de tijdcontrole duren alvorens de zege binnengehaald was. Eelke Wiersma hield grootmeester Dimitri Reinderman met een zetherhaling in bedwang (remise) en daarmee was een Leids matchpunt veiliggesteld (5-1). Winst van Michiel Bosman en Martin Roobol gooide de wedstrijd in het slot (7½-2½).

Geertsma: ,,Dit belooft wat, want ik heb een luxeprobleem. Ik heb elf sterke spelers en daar kunnen er telkens maar tien van spelen.”

BRON: LEIDSCH DAGBLAD

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.