Nieuwsbericht

Nosiru imponeert bij Scylla

Afgelopen weekend ging de nieuwe competitie in de eredivisie tafeltennis van start. Voor de mannen van Scylla betekende dit zaterdag het debuut van Kazeem Nosiru (foto). Scylla verwacht veel van de Nigeriaan, afgelopen seizoen nog uitkomend in de Belgische competitie. In zijn eerste wedstrijd liet Nosiru direct zien wat hij in zijn mars heeft. In Middelstum bleef hij tegen Klimaatgroep Stars ongeslagen. Zonder een game af te staan won hij met sterk aanvallend spel van zowel Arnoud Meijer als Kamil Tomaszuk.

Tot een krachtmeting met de kopman van de Groningers, Colin Rengers, kwam het helaas nog niet. Klimaatgroep Stars koos voor een opstelling waarbij Rengers de sterke Nosiru kon ontlopen. De strategie pakte voor de Groningers goed uit. Rengers bleef ongeslagen door winst op Olivier Altenburg en Joey Boekkooi. Uiteindelijk hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (3-3). Voor de Leidenars kwam het derde punt op het bord door winst van Boekkooi op Meijer. Beide ploegen konden leven met het gelijkspel. Vooral voor Scylla lijken de vooruitzichten zeer gunstig. Met toppers Gerard Bakker jr. en Thomas Bénit nog achter de hand moet plaatsing voor de playoffs dit jaar mogelijk zijn.

Ook de vrouwen van Scylla begonnen de eredivisie met een gelijkspel. In en tegen Hilversum speelden Marie Depuydt, Marlotte Staps en debutante Esmee van Marwijk voor wat zij waard waren. De start was duidelijk voor Hilversum, dat knap op een 3-1 voorsprong kwam, waarbij het tegenpunt gescoord werd door Depuydt. De voorsprong was voor een belangrijk deel te danken aan kopvrouw Heleen Hop, die ongeslagen bleef.

Hierna kwam Scylla echter sterk terug. Vooral de prestatie van Staps was indrukwekkend. Na de eerste twee games verloren te hebben van de sterke Sharon Janssen knokte ze zich terug in de wedstrijd. In de beslissende vijfde game moest Staps zelfs nog een matchpunt wegwerken voordat ze met een bevrijdende 12-10 Scylla terug in de wedstrijd bracht. In de slotpartij was de van Marwijk ongenaakbaar. Aan niets was te merken dat ze voor het eerst deel uitmaakte van het eredivisieteam. Met gevarieerd spel won ze vrij eenvoudig en zonder gameverlies van Kim Hergelink.

Na afloop overheerste de tevredenheid bij de Leidse ploeg. Staps was uiteraard blij met haar winstpartij, maar roemde vooral het optreden van haar jonge teamgenoot: “Het positiefste voor mij is dat Esmee meteen een potje wist mee te pakken. Ze krijgt dit seizoen de kans om te leren op dit niveau, maar dan is het natuurlijk extra mooi als ze meteen een wedstrijd weet te winnen.”

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.