Nieuwsbericht

DIOK laat zich verrassen

In de uitwedstrijd tegen RC The Hookers heeft DIOK enigszins verrassend een 23-19 nederlaag geleden. Nadat DIOK een vroege achterstand had weten om te buigen in een 11-19 voorsprong, zag het de Hookers met twee try’s in de slotfase alsnog langszij komen. Zuur voor DIOK, want inmiddels restte er te weinig tijd om nog wat terug te doen.

In Hoek van Holland kwam thuisploeg de Hookers al vroeg op een 5-0 voorsprong, al kwam DIOK daarna beter in de wedstrijd. Via een try van scrum-half Benjamin Garcia kon DIOK 10 minuten later wat terug doen en dankzij de rake conversie nam DIOK met 5-7 weer de leiding. Na ruim een half uur was het Ross Bennie Coulson  die vanuit een ruck vlak voor de tryline de marge vergrootte tot 5-12. Dat was meteen ook de ruststand.

In de openingsfase van de tweede helft maakte DIOK het vooral zichzelf moeilijk. Te vaak zaten er DIOK-handen in de rucks en dat kostte penalty op penalty. Dankzij twee van deze rake penalty’s kwamen de Hookers dan ook terug tot 11-12. Benjamin Garcia gaf DIOK met zijn tweede try van de middag weer wat lucht, maar toch zag DIOK hun 11-19 voorsprong nog in rook opgaan. DIOK liet in korte tijd twee try’s glippen en moest zo met 23-19 de overwinning aan hun tegenstander laten.

Schrale troost voor DIOK dat het door de kleine verliesmarge nog een bonuspunt overhield aan deze wedstrijd. Omdat er dit weekend ook elders weer verrassende uitslagen te noteren waren, blijft DIOK nog wel bovenin de ranglijst meedraaien. Toch mag DIOK deze nederlaag tegen de Hookers als een wake-up call zien, want duidelijk is dat het bij DIOK beter kan en moet. Volgende week ontvangt DIOK de runner-up van vorig seizoen rugbyclub The Dukes dat met twee nederlagen op rij een moeizaam begin van het seizoen kent

Op de foto van Els Barnas: scrum-half Benjamin Garcia, die twee try's scoorde.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.