Nieuwsbericht

DIOK goed uit de startblokken

Met een 28-13 overwinning op promovendus Ascrum is DIOK goed begonnen aan het nieuwe rugbyseizoen. Onder leiding van de teruggekeerde coach Robert Broers en met veel spelers die vanuit de eigen jeugd academy en het tweede team zijn doorgestroomd, liet DIOK voor eigen publiek zien dat er voldoende potentie in haar eerste team zit. Er is uiteraard nog genoeg ruimte voor verbetering, maar deze overwinning in de altijd lastige openingswedstrijd is in ieder geval goed voor de moraal.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide teams met een minuut stilte stil bij het overlijden van de oprichter van de Leidse Rugbyclub: Henk Goddijn (77). Daarna ging de focus weer op rugby. Ascrum was in die openingsfase duidelijk beter bij de les dan DIOK, want vanuit een interceptie wisten zij de 0-7 te scoren. 10 minuten later deed DIOK wat terug via een try van Stefan Noort, die na twee jaar blessureleed eindelijk zijn langverwachte rentree maakte: 7-7. Ascrum kwam vanuit een rake penalty weer op voorsprong, maar dankzij een geconverteerde try van Durk Burgy kwam DIOK met 14-10 toch weer langszij. Na nog een penalty voor Ascrum en de tweede try voor Durk Burgy gingen de teams met 21-13 de rust in. In de tweede helft wist alleen Diok nog eenmaal te scoren en zo kwam de eindstand op 28-13.

Zoals wel vaker is zo’n eerste wedstrijd van het seizoen altijd nog wat rommelig en onwennig, maar met 28-13 winst kon iedereen bij DIOK  tevreden zijn. Ook dit seizoen wil DIOK zich via een plek in de top 6 plaatsen voor de play-offs om het landskampioenschap. Met de winst op Ascrum is DIOK meteen goed uit de startblokken. Want daar waar concurrenten als de Dukes (verlies tegen Bassets), ‘t Gooi (slechts nipte winst op Waterland) en Castricum (verlies tegen HRC) meteen punten lieten liggen, pakte DIOK meteen de maximale vijf punten. In de uitwedstrijd tegen de Hookers, die dit weekend met (41-3) klop kregen van landskampioen RC Hilversum, wil DIOK deze goede start volgende week een passend vervolg geven.

Op de foto van Els Barnas: een minuut stilte vanwege het overlijden van DIOK-oprichter Henk Goddijn

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.