Nieuwsbericht

Ben jij ’n toptalent? Geef je op voor onze Open Talentendag…

In Nederland moeten we zorgvuldig omgaan met het talent dat rondloopt, als we onze topsportambities als land waar willen blijven maken. Om deze reden wordt er continue gezocht naar effectievere en efficiëntere manieren van talentherkenning en -ontwikkeling.

In 2016 vinden in enkele gemeenten Regionale Talentdagen plaats voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel, die het maximale uit zichzelf willen halen en die die specifieke sporten nog niet beoefenen. In Leiden is die op zaterdag 24 september van 13 uur tot 17 uur.

Als jij denkt zo’n talent te zijn, meld je dan aan. Graag vragen we ook de hulp van de docent LO bij onze zoektocht naar talentvolle sporters!!!

Waarom?
Talentherkenning vindt momenteel voornamelijk plaats binnen de tak van sport en door die tak van sport zelf. Voor veel sporten is dit ook de meest effectieve wijze om talentvolle sporters te identificeren en ontwikkelen. Er is daarentegen ook een aantal sporten waarbij het daarnaast de moeite waard is om kansrijke sporters buiten de eigen sport te zoeken. Het gaat hier veelal om sporten met een beperkt aantal onderscheidende, vooral fysieke, kenmerken die zich pas echt goed uiten na de groeispurt van kinderen. In deze sporten kunnen jongeren ook nog op latere leeftijd beginnen en dan is het nog steeds realistisch om de mondiale top te halen.

De docent LO kan met zijn/haar kennis en expertise een zeer belangrijke rol spelen, als adviseur en als ‘scout’, door het informeren van deze jongeren over hun potentie.

 

Profielen en Sporten
De gezochte kenmerken en daarbij horende sporten in Leiden zijn: 

- Lang en Sterk: Roeien en (beach)volleybal

- Explosief en Snel: Atletiek en baanwielrennen (sprint) en rugby sevens (dames)

Heeft u leerlingen die extreem scoren op de eigenschappen lengte, snelheid of explosief en snel? Informeer hen dan over hun potentie en de aankomende Regionale Talentdag. Je mag jezelf ook opgeven, als jij deze eigenschappen denkt te bezitten.

Wanneer en Waar?
De eerste van de drie Regionale Talentdagen vindt plaats op 24 september op de Beestenmarkt in Leiden. Fysiotherapeuten van het SportMedisch Centrum Rijnland doen dan de testen samen met het NOC*NSF. Van 13 tot 15 uur Lang en Sterk en van 15 uur tot 17 uur Explosief en Snel.

Voor meer informatie en aanmelding voor de Regionale Talentdagen kun je terecht bij www.talentdag.nl.
Voor rechtstreeks aanmelden, KLIK HIER.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 24 september 2016 (Beestenmarkt Leiden)

13.00 uur - 17.00 uur Topsportdemonstraties Leidse Topsportclubs
13.00 - 15.00 uur Testen profiel Lang en Sterk
15.00 uur - 15.15 uur Presentatie Leidse Rio-gangers
15.00 - 17.00 uur Testen profiel Explosief en Snel

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.