Nieuwsbericht

Nieuwe hoofdsponsor ZVL en De Zijl

Bouwbedrijf Hawabo uit Oegstgeest is met ingang van het seizoen 2016-2017 de nieuwe hoofdsponsor van de Leidse waterpoloclubs ZVL (vrouwen) en De Zijl (mannen). Landskampioen en bekerwinnaar ZVL gaat per direct verder als ZVL-Hawabo, de naam De Zijl blijft gehandhaafd. Voormalig hoofd- en naamsponsor BAM doet na twee jaar een stapje terug.

Hawabo is een bouwbedrijf uit Oegstgeest dat al bestaat sinds 1960. Het heeft naast een pand in Oegstgeest ook een vestiging in Katwijk en is dus goed vertegenwoordigd in de Leidse regio. Hawabo verzorgt complete bouwprojecten, van het ontwerp tot en met de realisatie en het onderhoud.

Met onder andere deze nieuwe samenwerking wil Hawabo verder groeien in Leiden en omgeving. Hawabo: ‘Wij herkennen onszelf in ZVL en De Zijl, omdat ook zij hard werken, ambitieus zijn en topprestaties leveren. Dat vraagt dezelfde toewijding, passie en doorzettingsvermogen, die onze mensen elke dag ook in de bouw meebrengen. Een prachtige match dus.’

Marco Spee, voorzitter van Top Waterpolo Leiden: ‘Als TWL zijn we erg trots en blij met Hawabo als nieuwe hoofdsponsor. BAM heeft ons de eerste jaren het vertrouwen gegeven en daar zijn we zeer dankbaar voor. Zij doen nu bewust een stap terug voor een lokale partner, die een goed boegbeeld kan zijn voor ons zelf opgebouwde regionale netwerk.

Onze nieuwe partner Hawabo is een gerenommeerde en stabiele onderneming, die een vergelijkbare prestatie wil leveren als TWL, ZVL en De Zijl. Verder past dit perfect bij de wens van TWL om meer ondernemers uit de Leidse regio aan het waterpolo te binden.’

Ook vanuit de verenigingen wordt positief gereageerd op deze nieuwe ontwikkeling. Albert Spijker, voorzitter van ZVL en De Zijl: ‘Het is natuurlijk prachtig dat dit soort regionale bedrijven zich via TWL binden aan onze sport en vereniging. Zo kunnen we blijven investeren in de jeugdopleiding en onze topsportteams om zo mee te (blijven) draaien in de top van Nederland en Europa.’

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.