Nieuwsbericht

ZZ Leiden geeft jeugd de kans

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball geeft dit seizoen de jeugd nadrukkelijk een kans. Naast de al acht bekende contractspelers krijgen vijf jonge talenten de gelegenheid om een seizoen lang mee te draaien en zich in de kijker te spelen. Onder de vijf spelers bevinden zich drie jeugdinternationals.

Siem Willems (foto) maakte afgelopen seizoen al zijn debuut voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 1.98 meter lange guard/forward kreeg in elf officiële wedstrijden speeltijd toebedeeld. De 21-jarige Willems kijkt met veel genoegen terug op een thuiswedstrijd tegen Weert toen hij vooral verdedigend indruk maakte met zijn sterke spel tegen Thomas Dreesen.

Leratho Biekman nam afgelopen seizoen ook al veelvuldig plaats op de bank. De 2.03 meter lange center kwam in twee officiële wedstrijden in actie. De 20-jarige Biekman baarde vooral in de Dutch Talent League opzien met zijn vele rebounds, vooral in aanvallend opzicht.

Rens Butter was afgelopen seizoen de startende spelverdeler van het Nederlands team U20 dat aan het EK meedeed. De 20-jarige Butter is de enige jeugdspeler die vorig seizoen nog niet voor Zorg en Zekerheid Leiden speelde. Hij is afkomstig van Lokomotief uit Rijswijk. De 1.90 meter lange guard is de zoon van oud-eredivisiespeler Hugo Butter en broer van topspeelster Zera.

De 18-jarige Marijn Ververs heeft heel zijn basketballeven al voor BS Leiden gespeeld. Tijdens de voorbereiding kreeg de startende guard van het Nederlands team U18, dat ook aan het EK meedeed, al een paar minuten speeltijd in de hoofdmacht. De 1.90 meter lange Ververs was afgelopen seizoen ook de startende spelverdeler in het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden.

Net als Ververs maakte de 16-jarige Calvin Poulina deel uit van het Nederlands team U18. De 2.00 meter lange forward trainde afgelopen seizoen al mee met de hoofdmacht en kreeg in één wedstrijd al speeltijd. Poulina is ook een product van de jeugdopleiding van de Leidse club.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.