Nieuwsbericht

Rogier Jansen blijft bij ZZ Leiden

Rogier Jansen zal ook dit seizoen de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verdedigen. De 32-jarige guard tekende vrijdag een contract voor één seizoen. Daarmee begint de Amsterdamse guard aan zijn derde seizoen voor ZZ Leiden.

Jansen kwam twee seizoenen geleden vanuit Den Helder naar Zorg en Zekerheid Leiden. De 74-voudig international kwam afgelopen seizoen vooral vanaf de bank. Niettemin voerde hij zijn scores in het reguliere seizoen op van 11.6 naar 12.6 punten per wedstrijd. Collega’s, coaches en media beloonden Jansen met de prijs voor de beste zesde man van het seizoen.

Als erkend driepuntschutter deed Jansen bij Zorg en Zekerheid Leiden geregeld van zich spreken. In zijn eerste seizoen was hij goed voor 1.9 rake driepunters per wedstrijd, afgelopen seizoen kwam de 1.88 meter lange Jansen uit op bijna 2.5 rake driepunters per wedstrijd.

Met het aanblijven van Jansen heeft Zorg en Zekerheid Leiden nu acht spelers onder contract staan. Naast de ervaren guard bestaat de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden uit Thomas Koenis, Cashmere Wright, Jessey Voorn, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg, Daviyon Draper en Jan Driessen. Komende week wordt de selectie uitgebreid met een aantal jeugdspelers. Zij krijgen de kans om mee te draaien in wedstrijden. Zorg en Zekerheid Leiden houdt de optie open om, indien nodig, tijdens het seizoen nog een speler aan te trekken.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.