Nieuwsbericht

Tweede Amerikaan voor ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de tweede Amerikaan aan boord. Van Cashmere Wright was al bekend dat hij nog een seizoen in Leiden zou blijven. Maandag heeft de 22-jarige Daviyon Draper een contract voor één seizoen bij ZZ Leiden getekend. Draper is een 2.01 meter lange forward die afkomstig is van Florida International.

Draper (geboren 6 augustus 1994) begon zijn basketballoopbaan bij Locke High School in Los Angeles. Hij werd gekozen in de All-State en All-Coliseum League teams. Draper was gemiddeld goed voor 24 punten, 7 rebounds en 4 assists per wedstrijd.

Na high school speelde de forward twee seizoenen voor Antelope Valley College. In zijn tweede seizoen werd hij gekozen als All-Western State South. In dat seizoen (2013/2014) noteerde Draper gemiddeld 13.8 punten (tegen 47%), 5.6 rebounds, 1.1 blocks en 1.5 steals. Tevens werd hij uitgeroepen tot MVP van het Ventura Tournament, het Gregg Anderson Memorial Tournament en het Canyons Tournament.

Draper bracht zijn laatste twee seizoenen door bij Floriade International. Hij speelde 62 wedstrijden voor de Golden Panthers. In 53 wedstrijden stond de 2.01 meter lange Amerikaan in de startende vijf. In zijn laatste seizoen scoorde hij in 29 van de 31 wedstrijden in de dubbele cijfers. Tevens noteerde hij zeven double doubles. Draper sloot zijn laatste seizoen af met de cijfers 15.9 punten, 7.0 rebounds, 2.2 assists, 1.0 steals en 0.7 blocks. Draper zal bij ZZ Leiden op de 3-positie gaan spelen.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft nu zeven contractspelers. Naast Draper bestaat de selectie uit Thomas Koenis, Cashmere Wright, Jessey Voorn, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jan Driessen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.