Nieuwsbericht

Vijfde plaats Van Riessen

De Leidse Laurine van Riessen, die na haar schaatcarrière baanwielrenster werd, is er met Elis Ligtlee in Rio niet in geslaagd zich te mengen in de strijd om de medailles op de teamsprint. Australië, met Anna Meares en Stephanie Morton, was in de eerste ronde te sterk voor het Nederlandse koppel: 32,636 tegen 32,792.

Oranje was van de acht teams wel goed voor de vierde tijd, maar die leverde slechts de vijfde plaats in de eindrangschikking op. Duitsland, dat zich door winst op Frankrijk voor de strijd om het brons kwalificeerde, was langzamer dan de Nederlandse vrouwen. Het goud ging naar China, dat in de eerste serie met 31,928 een wereldrecord reed. De Chinese vrouwen versloegen Rusland. Duitsland won de troostfinale van Australië en won daarmee het brons.

Ligtlee en Van Riessen waren sneller dan in de kwalificaties, toen realiseerden ze een tijd van 33,189. Dat was de vijfde tijd.

BRON: ANP

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.