Nieuwsbericht

Succeswens Leidse Rio-gangers

Leiden is trots op haar sporters die zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische en Paralympische Spelen.

Daarom heeft Topsport Leiden gevraagd aan burgemeester Henri Lenferink, ex-Olympiërs Yvonne Van Dorp, Han Kulker, Iefke van Belkum en de Leidse cabaretier Jochem Myjer om onze sporters namens de stad Leiden toe te spreken. Bekijk het resultaat zelf...

Dit zijn de Leidse Rio-gangers:

Tessa van Schagen (atletiek, 200m sprint en waarschijnlijk 4x100m estafette – van Leiden Atletiek)
Bram Wassenaar (atletiek, coach van marathonloopster Andrea Deelstra – van Leiden Atletiek)
Laurine van Riessen (baanwielrennen, teamsprint, sprint, keiring – ook schaatster - van IJVL),
Nicole Beukers (roeien, vrouwendubbelvier – van Njord)
Boudewijn Röell (roeien, Holland Acht – van Asopos de Vliet)
Nienke van Zijp (roeicoach van de vrouwendubbelvier – van Njord)
Peter van Schie (roeien, vier-zonder-stuurman – is geboren Leidenaar maar woont en roeit nu in Amsterdam)

En bij de Paralympics, in september maar ook in Rio komen in actie:
Evelyn Van Leeuwen (rolstoelbasketball – rechtstreeks in Oranje)
Jan Klerks (roeicoach, nu Paralympics na 7 x Olympische Spelen – van Die Leythe).

Het filmpje is gemaakt door Krijn Schuitemaker.
PS. Op 14 augustus kijken wij in de middag allemaal samen naar de Olympische Spelen op de atletiekbaan in de Leidse Hout. Kom ook, Toegang is gratis.

25 juli 2016

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.