Nieuwsbericht

ZVL-BAM gaat Europa in

ZVL-BAM gaat komend seizoen Europa in. De ploeg die afgelopen seizoen jaar alle nationale prijzen in de wacht sleepte, neemt deel aan de Euro League. 

Coach Tim van der Meer is blij met de witte rook vanuit het bestuur en Stichting Top Waterpolo Leiden. 'Het was nog even spannend of we ons echt konden inschrijven, omdat deelname gewoon veel geld kost. Gelukkig is de sponsoring dankzij Stichting Top Waterpolo Leiden de laatste jaren flink geprofessionaliseerd. Mede daarom kunnen we ons nu meten met de Europese top. Geweldig natuurlijk.'

Marco Spee, voorzitter van Stichting Top Waterpolo Leiden. 'We willen de vrouwen van ZVL-BAM en ook de mannen van De Zijl structureel ondersteunen, zowel financieel als organisatorisch. De kampioensploeg van ZVL-BAM droomt van Europees succes en daar investeren wij samen met onze partners en vrienden graag in.'

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.