Nieuwsbericht

Gouden medaille Karolien Florijn

Bij de Europese kampioenschappen roeien voor junioren in het Litouwse Trakai heeft Karolien Florijn een gouden medaille veroverd.

De 18-jarige Leidse kwam zoals vaker niet snel uit de startblokken. ,,Iedereen ging hard van start, maar technisch liep het bij mij erg lekker dus ik werd er niet onrustig van”, sprak ze na afloop. Na 1000 meter nam Florijn dan ook gedecideerd de leiding over om die niet meer af te staan. ,,De Duitse bleef nog lang naast me liggen, maar eigenlijk vond ik het voor de race niet vervelend om een tijdje gelijk op te gaan. Ik merkte dat zij met 500 meter te gaan een stuk vermoeider werd. Toen kon ik het beslissen.”

Op de finish had de roeister van de Leidse vereniging Die Leythe ruim een bootlengte over op de Duitse Alicia Bohn. ,,Het was heel vet. Ik hoorde op het eind veel Nederlandse supporters en om het Wilhelmus speciaal voor jou te horen, is ook bijzonder om mee te maken.”

BRON: Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.