Nieuwsbericht

Twee keer atletiek-goud bij NK jeugd

Roos van Elk en Marije Efdee hebben bij de nationale kampioenschappen voor junioren goud gewonnen namens Leiden Atletiek. Van Elk deed dat bij de B-junioren op de 800 meter. Efdee haalde bij het kogelslingeren de verwachte gouden plak op. Zij steekt al het hele seizoen met kop en schouders boven de rest uit.

De NK vond het afgelopen weekeinde plaats op de baan van AV Sprint in Breda. Op de snelle rood-groene baan kwamen liefst 26 junioren van Leiden Atletiek in actie bij de B-junioren (16-17 jaar) en A-junioren (18-19 jaar). Gezamenlijk verdienden ze vijf medailles.

Het goud voor Marije Efdee uit Wassenaar bij het kogelslingeren was niet heel verrassend. De 49.99 meter in Breda was in de buurt van haar persoonlijk record (50.61 meter) en ruim verder dan de concurrentie zodat het eerste goud binnen was.

Het goud van Roos van Elk op de 800 meter bij de B-junioren was een stuk verrassender. In een sterk aan elkaar gewaagd veld moest ze in de tweede ronde een flink gat dichten naar de twee koploopsters. In de spannende eindsprint die volgde klopte ze de favoriete Roos Hop op de streep. Omdat de andere Roos vallend over de finish kwam, was het nog even onduidelijk wie er nu gewonnen had, maar toen de uitslag omgeroepen werd, kon het feestje gevierd worden met familie en trainer Han Kulker. Roos haalde op de slotdag met Emma Gommers, Kyara Tjin-A-Lim en Janneke Lemmerzaal ook nog zilver op de 4 x 100 meter.

Op vrijdagavond werd het mediallebal geopend door Lieke Schmidt. Met een dik clubrecord van 40.92 meter in haar zesde en laatste speerworp klom ze op naar een derde plek, op slechts een centimeter van het zilver. Eveneens voor een fors nieuw clubrecord zorgde B-junior Joshua Wegman bij het hinkstapspringen. 13.64 meter was bijna een meter verder dan het oude record en deze prestatie werd eveneens beloond met een zilveren medaille.

Op de foto van Erik van Leeuwen: Marije Efdee, die goud pakte bij het kogelslingeren.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.