Nieuwsbericht

Kherrazi en Versteeg blijven bij ZZ

Mohamed Kherrazi en Floris Versteeg komen in het nieuwe seizoen weer voor Zorg en Zekerheid Leiden uit. Beide spelers hebben zondag hun handtekening onder een tweejarig contract gezet. Afgelopen vrijdag werd Jessey Voorn ook al voor de twee komende seizoenen vastgelegd. Dit is een goed teken voor de continuïteit van topbasketbal in Leiden.

De 2.00 meter lange Kherrazi gaat na de zomer aan zijn zesde seizoen in Leidse dienst beginnen. De 26-jarige forward is de laatste twee seizoenen uitgeroepen tot de beste verdediger van de DBL. Kherrazi behoort net als Jessey Voorn en Thomas Koenis tot de selectie van het Nederlands team dat eind augustus, begin september gaat strijden voor een ticket naar EuroBasket 2017. Kherrazi heeft momenteel 39 interlands op zijn naam staan.

De aanvoerder van Zorg en Zekerheid Leiden kwam afgelopen seizoen in 26 competitiewedstrijden uit. Daarin was hij goed voor gemiddeld 8.7 punten, 5.2 rebounds en 3.3 assists. In de zes duels in de play-offs tekende Kherrazi gemiddeld voor 7.2 punten, 4.3 rebounds en 3 assists.

Floris Versteeg kwam in het seizoen 2014/2015 voor het eerst voor ZZ Leiden uit. De 2.06 meter lange forward, die dat seizoen ook in het tweede team speelde, werd sporadisch ingezet door coach Eddy Casteels. Afgelopen seizoen vertolkte de 21-jarige Versteeg, die ook deel uitmaakte van het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden, een grotere rol in het team.

In het reguliere seizoen werd Versteeg in vijftien wedstrijden ingezet. Gemiddeld kwam hij in 10 minuten speeltijd tot 3.9 punten en 2.5 rebounds. Zijn beste wedstrijd speelde Versteeg op 5 januari in Weert. In dit bekerduel tegen Weert stond Versteeg 27 minuten binnen de lijnen. Hij was toen goed voor 27 punten (waaronder vijf dunks op rij) en 8 rebounds.

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden bestaat op dit moment uit zes spelers. Naast Kherrazi en Versteeg staan Jessey Voorn, Thomas Koenis, Cashmere Wright en Jan Driessen ook onder contract.

Foto: Richard Koolen

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.