Nieuwsbericht

Nationale titel Juliëtte Pijnacker

De 13-jarige Leidse Juliëtte Pijnacker is bij de nationale kampioenschappen turnen in Ahoy, Rotterdam eerste geworden bij de eredivisie jeugd op het onderdeel sprong. Daarnaast won ze ook de zilveren plak op balk. Een dag eerder wist zij een vierde plaats te bereiken in de meerkamp. Juliette Pijnacker maakt deel uit van het eredivisieteam van Turnz Amsterdam Gymnastics, waar zij traint onder leiding van Wolther Kooistra en Claudia Werkhoven.

In de meerkampwedstrijd turnde Juliette Pijnacker een vrijwel foutloze wedstrijd. Op sprong, balk en vloer liet ze zien tot de top van Nederland te behoren. Zondag wist de Leidse turnster door een uiterst stabiele balkoefening de zilveren medaille op dit toestel te veroveren. Op sprong kon niemand meer om haar heen en met twee sprongen die gewaardeerd werden met 13,832 werd ze Nederlands kampioen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.